Açılış yaklaştıkça heyecan artıyor

Türkiye gelenilinde olduğu gibi bölgemizde de balık sezonun 1 Eylül'de açılacak olması hem  balıkçı esnafını hem de tüketiciyi heyecanlandırmış durumda.

GÜNDEM 17.08.2017 20:03:00 0
Açılış yaklaştıkça heyecan artıyor

Birçok farklı çeşidiyle sofraların vazgeçilmezi balık tezgahlardaki yerini almak için gün sayıyor. Bugünden itibaren bu sayılı günlerin dolmasına 15 gün kaldı. 15 gün sonra yani 1 Eylül tarihinde balıkçılar denize ilk ağ atacaklar. Marmara’da da hem vatandaşı hem de esnafı 1 Eylül tarihinin heyecanı sardı. Çerkezköy’de esnaflar hazırlıklarına başlamış durumdalar.

 

“BEREKETLİ BİR YIL OLMASINI DİLİYORUZ”                

 

Çerkezköy’de uzun yıllardır balıkçılık yapan Cenk Diş “Balık severlerin dört gözle beklediği balık sezonunun açılışına çok az sayılı günler kaldı. Bu yıl da inşallah bereketli bir yıl olmasını temenni ediyoruz. 2016-2017 balık sezonu 15 Nisan tarihinde son buldu ve 2017-2017 yeni balık sezonu da Bir Eylül’de açılacak. 1 Eylül günü yeni sezonun ilk ürünü olan balık çeşitleri tezgahlarımızda yerini alacak. Bu yılda bol ve bereketli bir balık sezonu geçireceğimize ve halkımıza ilk bir hafta biraz fiyatlar pahalı olabilir ama  ilerleyen günlerde balık bollaştıkça fiyatlarda tahminlerimizin altına kadar düşecektir.”şeklinde konuştu.