Edirne esnafına uzun tatiller yaramıyor

Edirne Tarihi Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkarılmasının küçük esnafa yararlı olmadığını ifade ederek, "Uzun tatilleri ön

GÜNDEM 17.08.2017 20:01:00 0
Edirne esnafına uzun tatiller yaramıyor

Geçen senelerin Ramazan ve Kurban Bayramı’nda 9-10 günlük tatilleri yaşadık. Yaz sezonunda uzun tatiller bizim gibi denize kıyısı olmayan illere zarar veriyor" dedi.

 

ÜRETİM YAPMAYA İHTİYACIMIZ VAR

 

Edirne Tarihi Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, Kurban Bayramı tatilinin 10 gün çıkarılmasının kendilerine yararlı olmadığını savundu. Bayram tatilinin uzamasının özellikle denize kıyısı olan illerde esnaf için faydalı olduğunu kaydeden Sanış, Edirne gibi tarihi bir kentin uzun tatillerde boşaldığını ifade etti. Sanış, esnaf olarak zor bir yılı geride bırakmaya hazırlandıklarını ve bu nedenle tatilden çok üretim yapmaya ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

 

AZ TATİL ÇOK İŞ

 

Uzun tatile ekonomik olarak da bakılması gerektiğini kaydeden Sanış, "Bir de bu konunun ekonomik yönünden bakmak gerekirse 2017 zor geçen bir dönem. Yine zor bir kış bizi bekliyor. 2018 yılında dünyada beklenen global bir kriz var. Haliyle Türkiye’de bundan etkilenecek. Bizim daha fazla çalışıp daha az tatil yapmamız gerekirken bizler, maalesef ki Avrupa ortalamasının üzerinde tatil yapıyoruz” şeklinde konuştu.