Sokak hayvanlarının kulübeleri çalındı

Edirne'de, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1'inci Bölge Müdürlüğü tarafından bir süre önce şehrin farklı noktalarına konulan sokak hayvanları kulübelerinden 5'i çalındı.

GÜNDEM 17.08.2017 19:52:00 0
Sokak hayvanlarının kulübeleri çalındı

EDHAYKO Dernek Başkanı Nurhan Kalender, kulübelerin çalınmasına tepki göstererek, "Maalesef halk olarak bedavacı beleşçi hakkımız olmayanı düşünmeden alan bir zihniyete sahibiz" dedi.

 

TOPLUM OLARAK BELEŞÇİYİZ

 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Edirne 1'inci Bölge Müdürlüğü, bir süre önce sokak hayvanları için kentin farklı noktalarına tahtadan 50 kulübe yaptırdı. Hayvanseverler ve dernekler tarafından kontrolü ve bakımı sağlanan kulübelerden 5'i çalındı. Edirne Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Nurhan Kalender, gelen şikayetler üzerine yapılan kontrollerde kulübelerin çalındığını ve plakası belirlenen bir kamyonetten şüphelendiklerini söyledi. Sokak hayvanları için konulan kulübelerin çalınmasına çok üzüldüğünü ifade eden Başkanı Nurhan Kalender, "Maalesef halk olarak bedavacı, beleşçi hakkımız olmayanı düşünmeden alan bir zihniyete sahibiz. Kamu malına zarar ve çalma var, kanunlar düzgün işlerse ciddi cezalar alabilirler " dedi.