Karar UKM'den tepki Mandalı'dan tavır Akay'dan geldi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin aldığı karar ile tek yön projesi kapsamında Kapaklı ve Saray minibüslerinin Çerkezköy'ün Atatürk Caddesi'ne girmesi yasaklanmıştı.

GÜNDEM 15.08.2017 20:05:00 0
Karar UKM

Sosyal medya hesabından sıcağı sıcağına açıklamalarda bulunan Başkan Akay, kendisi gibi CHP'li olan diğer iki belediye başkanını şov yapmakla suçladı. Yaşanan gerginlik sonrası Yeşilçam'ın usta oyuncularından kurulu kadrosu ile unutulmazlar arasına giren 'Propaganda' filmindeki 'sınır' sahnesi akıllara geldi.

 

BURADA İNENLER ŞEHİR İÇİNE NASIL GİDECEK?

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, beraberinde Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, minibüsçüler ile dün saat 14.00’de Narin kavşağında toplanarak UKOME’nin aldığı karara tepki göstermek amacıyla bir araya geldi. Engellilerin alınan karar sonrası yaşadığı zorluğa dikkat çekmek için bir nevi canlandırma yapan Mandalı, "Burada inen yolcalar şehir içine nasıl gidecekler. Biz buraya 41 ve 20 nolu minibüslerin haklarını savunmaya değil, vatandaşlarımızın sorunlarını dile getirmeye geldik. Ana artere girmek için bu kadar kestirme yol varken, dönemeçli yolu tercih ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve UKOME’de görev yapanların bu işe duyarlı davranacaklarından da şüphem yoktur” dedi.

 

TEK YÖN UYGULAMASI DOĞRU, GÜZERGAH YANLIŞ

 

19 Haziran'da alınan kararın ardından tek yön uygulamasına geçen Çerkezköy'ün, doğru bir karar aldığını ve takdir ettiğini ifade eden Mandalı, Komisyonun aldığı yeni güzergahı basın mensuplarıyla paylaşan Mandalı “ UKOME’deki arkadaşlar güzergahları değiştirmişler. Bununla birlikte merkeze ulaşma şansı olmuyor. Atatürk Caddesi çalıştığı zaman mı kestirme olur, yoksa Kipa istikametinden gidip zikzak çekerek eski hükümet konağına ulaşması mı iyi olur? Buradan UKOME Başkanına da seslenmek istiyorum. Buradaki arkadaşların durumunu tekrar değerlendirmeye alsınlar, tekrar eski güzergaha kavuşsunlar. Bu olmadığı takdirde arkadaşlarımız idari mahkemeye başvuracaklar. Bu yanlıştan lütfen geri dönsünler” ifadelerini kullandı.

 

BU KAVŞAKTA İNENLERİN CAN GÜVENLİĞİ YOK

 

"Bu iş Nazmi Çoban, Vahap Akay ve İrfan Mandalı’nın işi değildir. Çözülmesi gereken bir güzergah vardır" diyen Mandalı, kararın UKOME'yi bağladığını ifade ederek Başkan Akay'ı konudan bypass etti.

Mandalı, "İsmetpaşa Mahallesi'nden mavi minibüs resmi bir şekilde o yolcuyu Çerkezköy merkezine getirdiğini görüyoruz. Ama bizim 7 mahallemizdeki yolcularımız ne olacak. Bugün bu kavşakta inen yolcularımızın da can güvenliği yoktur” diye konuştu.

 

"MİNİBÜSÇÜLER MAĞDUR EDİLDİ"

 

Karara tepki gösteren Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban ise  minibüsçü esnafının elde ettiği hakların UKOME tarafından gasp edildiğini ifade etti. Esnafın yanında olduklarını kaydeden Çoban, "Bu kararla birlikte Kapaklı ve Saraylı vatandaşlarımız mağdur oluyorlar” dedi.

 

BİZE DANIŞILMADI

 

Çerkezköy'de özellikle Atatürk Caddesi'nde yaşanan trafik yoğunluğunu ortadan kaldırmak için alınan tek yön kararının ardından uygulamadan verim alınması amacıyla minibüslerin Atatürk Caddesi'ne girmesinin yasaklanmasına ilişkin alınan kararın kendileriyle görüşülmeden alındığı için sitem eden Mandalı, Bu kararı alanlar bizimle gelip tartışsalar ve ortak şekilde hareket etseydik bu sorun olmayacaktı. Bu karar değiştiği takdirde hem yol kısalacak hem de Saray-Kapaklı’dan gelen vatandaşlar kolay şekilde yerine ulaşacak” diye konuştu.

 

ZAMANLAMA MANİDAR

 

Akay'ın şehir dışında olduğu bir günde yapılan bu basın açıklamasının zamanlamasının manidar olduğunu ifade eden basın mensuplarına yanıt veren Mandalı, "Buradaki yetki Vahap Akay'ın, İrfan Mandalı'nın değil. Birbirimizi ise çekiştirmememiz gerekiyor. Bu karar Saray ve Kapaklı’ya danışılmadan alınmış. Bu yanlıştan UKOME’nin bir an önce dönmesi gerekiyor. Bu karardan vazgeçilmediği takdirde konuyu da yargıya taşıyacağız. Biz burada minibüsler para kazansın demiyoruz, vatandaşlarımız mağdur olmasın diyoruz" diye konuştu.

 

AĞAÇ KÖKLERİNE SELAM VERDİLER

 

Narin Kavşağından ayrılan Başkan Mandalı ve vatandaşlar daha sonra araçlarıyla birlikte yeni güzergahlar olan BSH kavşağında ve Narin Caddesinde incelemelerde bulundu. Mandalı, bu güzergahlardan geçen minibüsçülerin ağaç köklerine korna çaldığını kaydetti.

 

AKILLARA PROPAGANDA FİLMİ GELDİ

 

Şehir dışında olan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay kendisi gibi Cumhuriyet Halk Partili olan Saray ve Kapaklı Belediye Başkanlarının basın toplantısı yapmasına sosyal medya hesabından sert bir dille karşılık verdi. Kendisi gibi CHP'li olan iki belediye başkanının şov yaptığını ifade eden Akay, “Çerkezköy ilçesi sınırlarında Kapaklı ve Saray belediye başkanları öncülüğünde yapılan açıklamalar kamuoyunu yanıltıcı yalan yanlış bilgi ve ifadelerle doludur. 3 yıldır kendi ilçelerindeki ulaşım mağduriyetlerine ses çıkarmayıp Çerkezköy'de şov yapanlara cevabımı 21 Ağustos 2017 saat 14.00'da ki basın toplantısında cevap vereceğim. Saygılarımla” ifadelerine yer verdi. CHP'li 3 belediyenin adeta birbirine düştüğü durumun ardından ise akıllara ünlü oyuncu Kemal Sunal'ın da rol aldığı 'Propaganda' filmindeki sınırdan giriş çıkış yapma sahnesi geldi.