Sel 60 bin TL zarara uğrattı

Çerkezköy'de yaklaşık 1 ay önce yaşanan sel felaketi Nilay Halı dükkanını 60 bin TL zarara uğratmış durumda.       

GÜNDEM 14.08.2017 22:02:00 0
Sel 60 bin TL zarara uğrattı

Kentte yaşanan sel felaketi hayatı olumsuz yönde etkilemiş birçok ev ve iş yerini su basmıştı. Bazı cadde ve yollar ise su birikintileri nedeniyle trafiğe kapanmıştı. Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Nilay Halı dükkanı da tabiri caizse bu felaketten nasibini almış durumda. Nilay Halı dükkanı yetkilisi 37 yaşındaki Alper Çoban sel nedeniyle 60 bin TL zarar uğradıklarını söyledi.

 

“ZARARINA SATIŞLARIMIZ SÜRÜYOR”

 

Dükkanı basan sel suları nedeniyle birçok ürünün zarar gördüğünü bu sebeple zararına satış yaptıklarını anlatan Çoban, “Sabah dükkana geldiğimizde her yeri su basmıştı. Hatta dükkanının deposunu bile su basmıştı. Zorda olsa suyu bir şekilde boşalttık. Ürünlerin çoğu zarar gördü. Bu sebeple 50-60 bin TL gibi bir zararımız var. Zararına satışlarımız da hala sürüyor.”dedi.

 

“FİYATLAR YARI YARIYA DÜŞTÜ”

 

Zararına satışlara başladıklarını bu durumu da dükkanın önüne astıkları büyük pankartla vatandaşlara  duyurduklarını  belirten Çoban,  “Fiyatları yarı yarıya hatta daha da aşağıya düşürdük. 6 metre kare halı 550 TL’den 250, 4 metrekare halı 350 TL’den 100’TL’ye yollukları 70 TL’den satarken 30 TL’ye düşürdük.”şeklinde konuştu.

 

“KALDIRIM YÜKSELTİLEBİLİR”

 

Çoban sözlerini “Bir daha böyle bir durum yaşanmaması için en azından dükkanın önündeki kaldırım biraz daha yükseltilebilir. Dükkanımız kira yerini değiştirmeyi düşünmüyoruz. Böyle bir yağmur bir daha yağarsa nasıl bir önlem alınabilir, biz de tam olarak bilmiyoruz doğrusu.”diyerek tamamladı.      

 

Haber / Hüsnü SARIGÜL