ŞEHİTLERİMİZE SON VEDA

Terör örgütü mensupları tarafından dün Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ile birlikte Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül, Maçka'da so

GÜNDEM 13.08.2017 01:00:00 0
ŞEHİTLERİMİZE SON VEDA

EREN'İN NAŞI TOPRAĞA VERİLDİ

 

Maçka Merkez Camisi'nde ikindi namazı sonrasında kılınan cenaze namazına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti milletvekilleri, ailesi, arkadaşları ile binlerce kişi katıldı. Cenaze namazı öncesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve ardından Trabzonspor Asbaşkanı Ahmet Çubukçu, Teknik Direktör Ersun Yanal ve takım kaptanı Onur Recep Kıvrak da Eren'in ağabeylerine ve yakınlarına taziyelerde bulundu. Eren Bülbül'ün Türk bayrağına sarılı tabutu kılınan cenaze namazının ardından omuzlarda taşınarak cenaze nakil aracına kondu. Cenaze, toprağa verilmek üzere buradan Köprüyanı Mahallesine gönderildi.

 

EMNİYET GÜÇLERİNE YARDIMCI OLURKEN SALDIRIYA UĞRADI

 

Hain teröristlerin kurşunlarına hedef olarak yaşamını yitiren 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün yakınlarının anlattığına göre, evden hırsızlık yapıldığını gören Eren, durumu güvenlik birimlerine bildirdi. İhbar üzerine gelen polis memuru Namık Öztel, o sırada ailesiyle birlikte fındık toplayan Eren Bülbül ile buluştu. Hırsızlık yapılan tek katlı eve Eren'le birlikte gelen güvenlik güçleri incelemelerini sürdürürken, pkk´lı terörist grup tarafından ateş açıldı. Güvenlik kuvvetlerine yardımcı olduğu sırada hain saldırı sonucu kurşunların hedefi olan Eren Bülbül ve Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik şehit düştü, polis memuru Namık Öztel de yaralandı.

 

EREN'İN YÜREK YAKAN PAYLAŞIMI

 

Facebook hesabını aktif olarak kullanan Eren Bülbül, 15 Temmuz'un birinci yıldönümünde yaptığı paylaşımda, Mehmet Akif Ersoy'a ait "Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? 'Gömelim gel seni tarihe,' desem sığmazsın" dizelerini yazdı.  Bülbül'ün paylaştığı Halisdemir görselinde ise "Mehmedim sevinin, başlar yüksekte! Ölsek de sevinin, eve dönsek de" ifadesi yer alıyor.

 

DOĞUM GÜNÜNDE SON VEDA

 

Trabzon’un Maçka İlçesi kırsalında dün terör örgütü mensuplarının açtığı ateş sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik için de Trabzon İl Jandarma Alay Komutanlığı’nda bu sabah bir tören düzenlendi. Törende bugün 41 yaşını doldurarak 42 yaşına girecek olan şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in kısa özgeçmişi okunurken, ardından şehit ve tüm şehitler için dua edildi. Eşi Cemile Gedik ve çocukları şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı dökerken, şehit astsubayın cenazesi doğum gününde düzenlenen törenin ardından askeri uçakla memleketi Hatay’ın İskenderun ilçesine gönderildi.