O yol sonunda aydınlanıyor

Uzun yıllardır karanlığa mahkum olan Çerkezköy Atatürk Viyadüğü ile Kızılpınar kahveler durağı arasında kalan yol aydınlatılıyor.

GÜNDEM 11.08.2017 21:14:00 0
O yol sonunda aydınlanıyor

3 bin 640 metre mesafelik Çerkezköy-Çorlu yolu dekoratifi aydınlatma direkleriyle Çerkezköy Belediyesi tarafından ışıklandırılacak. Her 40 metrede bir elektrik direği dikilerek, karanlığın sebep olduğu kazaların da önüne geçilecek.

 

SONUNDA IŞIKLANDIRILIYOR

 

3 bin 640 metrelik mesafeyi kapsayan Çerkezköy Çorlu yolu ile Kızılpınar Mahallesi çıkışı arasına 183 adet dekoratif aydınlatma direkleri monte ediliyor. Daha önce Başkan Akay'ın, 'Karayolları Genel Müdürlüğü'ne hava parası ödedik' sözleriyle gündeme getirdiği protokol sonunda imzalandı.  Protokol kapsamında ilk etap çalışmaları olarak Atatürk Viyadüğü ile Kızılpınar Işıklar arasındaki kısımda aydınlatma direkleri dikilecek.

 

DİĞER CADDELER DE IŞIKLANDIRILACAK

 

Dekoratif aydınlatma direklerinin 40 metre aralıklarla 183 adet olarak dikileceğini kaydeden Akay, çalışmaların kablo döşeme işlemlerinin bir ay öncesinden başladığını ifade etti. Direklerin dikilmesiyle çalışmaların daha da belirginleştiğini dile getiren Akay, "Numune direklerin dikilmesinin ardından direkleri kabul komisyonu görecek. Onlarda işe tamam derse işlem devam edecek. Çalışmalar Kızılpınar 2. ışıklarda bulunan kahveler durağına kadar devam edecek" dedi.  Proje kapsamında İstiklal Caddesi, Hürriyet Caddesi, Atatürk Caddesi ve Hükümet Caddesi de ışıklandırılacak.