Tekirdağ'a 50 yıllık planlama yapılıyor

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ Vizyon Planı çalışması başlattıklarını belirterek, "Biz bu şehrin 3-5 yılını değil, 50 yılını planlamak için bir çalı?

GÜNDEM 11.08.2017 21:13:00 0
Tekirdağ

GENİŞ KATILIMLI TOPLANTI YAPILDI

 

Süleymanpaşa Belediyesi, ilçenin gelecek 50 yılını ilgilendiren 'Tekirdağ Vizyon Planı' adı altında başlattığı çalışma kapsamında Ramada Otel'de Süleymanpaşa'ya bağlı merkez ve kırsal mahalle muhtarları ile sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ın ev sahipliği yaptığı bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Eşkinat'ın yanı sıra Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Cengiz Günay,  meslek odalarının temsilcileri, dernek başkanları katıldı.

 

TEKİRDAĞ GELİŞİME AÇIK

 

Tekirdağ Vizyon Toplantısı'nda konuşan Başkan  Eşkinat, Tekirdağ Vizyon Planı hakkında bilgiler vererek, " Artık beş yıllık stratejik planların ötesinde uzun vadeli vizyon planları ile kentler gelişiyor. Üst bölgesinde 12 OSB ile sanayi şehri, büyük bir üniversitesi ve açılabilecek potansiyel üniversitelerle bir öğrenci kenti, aynı zamanda uzun deniz kıyısı ile turizm ve denizcilik açısından fırsatlara sahip bir şehir. İlçemizin vazgeçilmezi ise tarımdır. Bu çeşitlilik sebebiyle farklı disiplinlerden uzmanlarla çalışmalar yapacağız. Vizyon planımızın turizm başlığındaki alt çalışmasına 18 Ağustos'ta başlıyoruz. Daha sonra tarım ve diğer konularda ilgililerle bir araya geleceğiz. Sonraki aşamada da yine bir araya gelip verileri masaya yatırarak şehrimizin gelecekteki nüfustan ekonomiye kadar bütün gelişimini öngörmeye çalışacağız" dedi.

 

50 YILLIK PLANLAMA YAPIYORUZ

 

Ülke genelinde zor gibi görünen değişimlerin yerelde daha mümkün olabileceğini belirten Başkan Eşkinat,  yürütülecek çalışma hakkında bilgi vererek, "Biz bu şehrin 3-5 yılını değil, 50 yılını planlamak için bir çalışmayı başlatıyoruz. Birileri buna gülebilir ama dünya bu işi böyle yapıyor. ÇEKÜL Vakfı ile birlikte yürüteceğiz. Tarihi Kentler Birliği de zaman zaman katkı verecek. Tahminen iki yıl sürecek bir çalışma olacak. Sonuçta bu şehrin elinde geleceğe dair bir program olacak. " ifadelerini kullandı.

 

KİMSENİN ARKA BAHÇESİ OLMAK İSTEMİYORUZ

 

İstanbul'un interlandı konumunda bulunan Tekirdağ'ın, 20 milyon nüfusa ulaşan İstanbul'un arkada bahçesi olmak istemediklerini ifade ederek, "Kendimiz olmak istiyoruz. Marka şehir de olmak istemiyoruz. Biz yaşadığı coğrafyayı tanıyan, kendi kimliğinde yaşayan bir şehir istiyoruz" dedi.  Türkiye'deki kendine has şehirlerden örnek veren Başkan Eşinat, "Eskişehir'den bahsetmeyeceğim, Kayseri'den, Konya'dan, Samsun'dan bahsedeceğim. Bu şehirler alt yapılarını tamamlarken, biz ne yapıyorduk?" dedi.

 

TARIMDA KALKINMA BEKLENİYOR

 

Özellikle kırsal mahalle muhtarlarına ricada bulunan Eşkinat, tarım başlığında vizyon çalışmaları başlamadan önce, ilgili birlikler ve kuruluşlarla bir araya gelerek Trakya'da ve Tekirdağ'da tarımı kurtarmak ve geliştirmek için atılması gereken adımları belirlemelerini istedi.