Albayrak II. KENTFOR'a katıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak kentte bir otelde Sanayileşme ve Göç Kıskacında Kent ve Çevre Yönetimi temasıyla bu yıl ikincisi düzenlenen KENTFOR'a katıldı.

GÜNDEM 11.08.2017 21:06:00 0
Albayrak II. KENTFOR

GENİŞ KATILIM SAĞLANDI

 

Süleymanpaşa'daki  Ramada Otel'de "Sanayileşme ve Göç Kıskacında Kent ve Çevre Yönetimi" teması ile gerçekleştirilen forumda Başkan Kadir Albayrak'ın yanı sıra Süleymanpaşa Belediyesi Ekrem Eşkinat,  TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, Daire Başkanları, Türkiye'nin önemli üniversite ve kurumlarından uzmanlar yer aldı.

 

TEKİRDAĞ'IN 5 VİZYONU VAR

 

II. KENTFOR'da konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ'ın, Türkiye'nin Trakya topraklarındaki tek büyükşehri olduğunu belirterek "Tekirdağ'ın beş farklı vizyonu var. Bunlar; sanayi, tarım-hayvancılık, turizm, üniversite ve lojistiktir. Tekirdağ'ın 6 bin 313 kilometre arazisi var. Bu yüz ölçümü ile Türkiye'de 54. sıradadır. Son sayıma göre nüfusu 972.875'tir. Nüfus bakımından 23. sıradadır. Yüzde 3,66'lık nüfus artışıyla Türkiye'de 2. sıradadır. Tekirdağ geliri, giderinden fazla olan on ilden biridir. 1970'lerde başlayan sanayi oluşumu, 80'lerde hızlanmış ve 90'larda iyice büyümüştür. Günümüz itibariyle bin 544 sanayi kuruluşu bulunan, 13 organize sanayi bölgesi, 1 Avrupa serbest bölgesi ve 150 bin çalışanı olan Tekirdağ'ın büyük bir sanayi vizyonu var. Bu sanayi kuruluşları kurulurken arıtma tesisleri zamanında yapılsa ve denetimler yapılmış olsa çevre kirliliği bu düzeyde olmazdı. Göreve geldikten sonra TESKİ'yi kurduk ve arıtma tesisleri yaparak, atık suların arıtılması konusunda çok büyük mesafe aldık. Türkiye'de tekstil üretiminin yüzde 10'unu, deri üretiminin yüzde 37'si, kâğıt üretiminin yüzde 40'ı bölgemizdeki sanayi kuruluşları tarafından gerçekleştiriliyor. İlimizde bulunan sanayi kuruluşlarının yüzde 70'inin merkezleri İstanbul'dadır. Türkiye'de tahsil edilen vergilerin yüzde 9'u Tekirdağ'dan toplanıyor. Böyle bir ters orantı var. Tekirdağ'da Doğu grubunda işsizlik 3.8, Batı grubunda yüzde 9.9'dur. Tekirdağ, günübirlik politikalar ile değil, uzun vadeli stratejik planlarla daha iyi bir yere taşınabilir" dedi.