Paran yoksa ağalık yapma

Edirne'de eski Kırkpınar Ağası işadamı Mustafa Altunhan, gelecek yılın Kırkpınar Ağası Ahmet Çetin'in para ile basın toplantısı düzenlemesi, talepleri ve eski ağalarla ilgili açıklamalarına t

GÜNDEM 11.08.2017 21:03:00 0
Paran yoksa ağalık yapma

Paran yoksa ağa olmayacaksın diyen Altunhan, "Ağanın çeki, senedi olmaz, ağanın sözü olur. Ağaya çek karnesi yakışmaz. Paran yoksa bu ağalığı yapmayacaksın. Çekle, senetle ağalık olmaz" dedi.

 

AĞA İSTEMEZ, VERİR

 

Önceki gün Çetin'in çanta dolusu para ile yaptığı basın açıklamasında birçok talepte bulunmuş, bunların sağlanmaması halinde ağalık yapmayacağını ifade etmişti.  Çetin'in açıklamalarına 2004 yılının Kırkpınar Ağası Edirneli işadamı Mustafa Altunhan, basın toplantısı düzenleyerek tepki gösterdi. Kırkpınar ağası Çetin'in isteklerinin anlamsız olduğunu söyleyen Altunhan, "Açıklamalarını talihsiz buluyorum.  Eski ağalar hakkında çek  ile ödeme yapıyorlar diye açıklama yapmış. Ağalar çekten paradan bahsetmez. Kırkpınar ağalığını aldıktan sonra günü geldiğinde parayı peşin olarak masaya koyduk. Eğer siz ağalık yapıyorsanız, bir şey istemeye lüksünüz yok" dedi.

 

AĞAYSANIZ AĞIR OLMALISINIZ

 

Kırkpınar ağalarına verilen plakaların sahte olmadığını belirten Mustafa Altunhan,"İstediği zaman trafik şubesini gidip parasını yatırarak adı soyadının yazıldığı özel plaka çıkarabilir. Ağanın ağırlığı zaten tartışılmaz, siz ağa olduğunuz zaman zaten sizi kapıda karşılıyorlar. Ağalık makamını insan kendi yaratır. Yoksa siz zorla kimseye ağa dedirttiremezsiniz" ifadelerini kullandı.

 

GELECEK AĞALAR HADDİNİ BİLSİN

 

Ahmet Çetin'in konak istemesine değinen Altunhan, kendisine ait konaklardan birini 'Kırkpınar Ağalığına' tahsis edebileceğini söyledi."Ağanın çeki, senedi olmaz, ağanın sözü olur" diyen Altunhan, "Ağaya çek karnesi yakışmaz. Paran yoksa bu ağalığı yapmayacaksın. Gelecek ağalar haddini bilsin. Kırkpınar ağalığının hakkını versin.  O kadar basit bir şey değil ağalık. Ağa konuşma üslubuna çok dikkat etmesi lazım" diye konuştu.