Başpehlivan Balaban Trakya Üniversitesi öğrencisi oluyor

Edirne'de bu yıl 656'ncısı düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olan İsmail Balaban akademik kariyerine Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda devam ede

GÜNDEM 11.08.2017 21:01:00 0
Başpehlivan Balaban Trakya Üniversitesi öğrencisi oluyor

GÜREŞLERE İKİZİYLE HAZIRLANIYOR

 

Edirne Belediyesi tarafından bu yıl 656'ncısı düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde rakiplerini yenerek başpehlivan olan İsmail Balaban, kendisi gibi pehlivan olan ikizi Turan Balaban ile akademik kariyerini Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'nda devam etme kararı aldı. Edirne'ye gelip yüksek lisans başvurusunu yapan İsmail Balaban, derslere katılıp akademik kariyerine devam etmek istediğini, güreşlere de ikizi Turan Balaban ile birlikte er meydanı çayırında antrenman yaparak hazırlanacağını söyledi.

 

15 TEMMUZ'DA MÜLAKATLARA GELECEK

 

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunu İsmail Balaban, Kırkpınar'da başpehlivan olmasının ardından Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'dan davet alıp daha sonra yüksek lisansını Edirne'de yapma kararı verdiğini belirtti. Başpehlivan Balaban, 15 Ağustos'ta mülakatlar için tekrar Edirne'ye gelecek.