Rektör  Şengörür'den yeni öğrencilere mesaj

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, üniversiteye katılan öğrencilere mesaj yayınladı.

GÜNDEM 10.08.2017 21:04:00 0
Rektör  Şengörür

Yayınladığı mesajda, üniversitelerin, sadece profesyonel meslek sahibi insanların yetiştirildiği yerler olmayıp; çalışma hayatında gerekli bilgi, beceri ve yetkinliklerin yanı sıra, kişiliği oluşturacak entelektüel birikimin de edinildiği kurumlar olduğunu belirtti.

 

ÜNİVERSİTENİN ARTILARINDAN BAHSETTİ

 

Kırklareli Üniversitesi'nin modern kampüsü, nitelikli akademik ve idari kadrosu ile bulunduğu yöreye ve topluma olduğu kadar insanlığa her alanda katkı sağlayan üniversitelerinden biri olduğunu ifade eden Şengörür, " Üniversitemiz bünyesinde eğitim gören öğrencilerimizin hayata her açıdan daha iyi hazırlanmaları için büyük çaba harcamaktayız. Yükseköğretim alanında yaşanan gelişmeleri ve değişimleri yakından izlemekte ve örnek uygulamalar yapmaktayız. Eğitim-öğretim süresi boyunca üniversitemizin tam donanımlı derslik, laboratuvar, uygulama imkânları ve öğrenme süreçlerine aktif olarak katılacak, kendinizi geliştireceğiniz ortamlar bulacak, üniversitemizin bilimsel ve sosyal zenginliğine katkıda bulunarak gelecek yaşamınıza emin adımlar ile hazırlanacaksınız. Sosyal, kültürel ve sportif altyapımız ile ayrıcalıklı bir üniversitede eğitim alacak, birçok farklı ülkeden üniversite ile gerçekleştirdiğimiz öğrenci değişim programlarından faydalanabileceksiniz" dedi.

 

ÜNİVERSİTEMİZ SİZLERİ AĞIRLAMAYA HAZIR

 

Rektör Şengörür, Kırklareli'nin Balkan ülkeleri, İstanbul'a yakın olduğunu belirterek, "Balkan ülkeleri ve İstanbul'a yakınlığı, eşsiz doğal güzellikleri, zengin tarihi ve kültürel mirası, sahip olduğu huzur ve güven ortamıyla ülkemizin en yaşanabilir illerinden biri olan Kırklareli; öğrenmeyi destekleyecek nitelikte sürekli gelişen barınma ve sosyal imkânları ile sizi en iyi şekilde ağırlamaya hazır" ifadelerini kullandı.