CHP'li Öztrak, AK Parti'yi topa tuttu

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ve CHP İl Başkanı Recep Ökten CHP Kapaklı İlçe Teşkilatına ziyaret gerçekleştirdi.

GÜNDEM 9.08.2017 21:05:00 0
CHP

“ŞİDDETLE KINIYORUZ”

 

Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, meclis üyeleri ve partililer tarafından karşılanan Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ve CHP İl Başkanı Recep Ökten parti binasında açıklamalarda bulundular. Tekirdağ’ın dört örgütünü ziyaret ettiklerini ve ziyaretlerde örgütlerin genel durumlarını değerlendirdiklerini kaydeden CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten “ Ülkemiz gerçekten sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere mirası olan Türkiye Cumhuriyetinin yerine birileri yeni bir devlet kurma içindeler. Maalesef Ak Partili bazı kişilerin beyinlerinin arkasındaki düşünceler yavaş yavaş dökülmeye başladı. Genel Başkanımızın dediği gibi “ Eğer bu kişinin söylediklerini kabul etmiyorsanız, ya kapının önüne koyun yada arkasında durun” sözü gayet açıktır. Maalesef Türkiye Cumhuriyeti için söylenenleri bizlerin kabul etmesi mümkün değildir. Atatürk’ün bizlere mirasına her zamanki gibi çok kararlı bir şekilde sahip çıkacağız. Bu söylemleri ise şiddetle kınıyoruz. Ülkenin bu kadar sıkıntılı süreçten geçtiği dönemde toplumun üzerine yaşam tarzını değiştirmeye yönelik ciddi uygulamaların da yaşandığını görüyoruz. En değerli varlığımız olan çocuklarımızın eğitim alanında cihat adı altında din temelli bir eğitim, yaşam tarzını dayattıklarını görüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bunlara boyun eğmeyeceğiz. Yolumuz akıl ve bilim yoludur. Ülkemizin insanını özgürlüklerine sahip çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

“SİSTEMİ DEĞİŞTİRECEKLERİNİ SÖYLEDİLER”

 

 AK Parti eski MKYK üyesi Ayhan Oğan'ın, “yeni bir devlet kuruyoruz” sözlerine ateş püsküren CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak “ MKYK üyesi yeni bir devletin kurulduğunu, bu devletin kurucusunun da AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olduğunu ifade etti. Buna çeşitli tepkiler geldi ama bu dönemler gerçekten keskindir. Açıkçası AK Partinin bu kişi hakkında disiplin sürecini işletmesi gerekiyor. Ben referandum öncesinde rejimi değiştirecekler dedim, onlar ise sistemi değiştireceklerini söyledi. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi yeni bir devletin kurulması olarak ortaya çıktı. 7 Haziran’da iktidar seçimi kaybetti ve kaybetmeyi kabul etmediler. Ülkeyi bir daha seçime götürdüler. Daha sonra Mayıs ayında ise kendilerine seçimi kazandıran Genel Başkanı değiştirdiler. 15 Temmuz’da ise bu ülke hain bir darbe girişimi ile baş başa kaldı. Darbe girişimin ardından olağanüstü hal ve ülkeyi cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi halk oylaması yapıldı. Halk oylamasını kazanmış gösterdiler. Ortaya çıkan sonuçta kaybettiler” dedi.

 

“TOPLUMSAL SÖZLEŞME ORTAYA ÇIKACAKTIR”

 

Konuşmasında Başbakan Binali Yıldırım’ın söylediği sözleri de eleştiren Öztrak “ Başbakan Binali Yıldırım Trabzon konuşmasında açık açık ana muhalefet partisinin liderini ve yetkililerini gerekirse içeri alma noktasına doğru gidiyor. O zaman 2019’da ki seçimin neyini düşüneceğiz. Ana muhalefet liderini içeri alma cüretkarlığına kadar giden o yolda ‘Senin güvenliğini biz aldık’ diyerek bağırıyor. Sen vatandaşın protesto hakkını kullanırken, onun güvenliğini sağlamakla sorumlusun. Sen bu göreve talip oldun ve millet de sana oy verdi. Görevini yapmayacaksan, yaparken de lütuf olarak söylüyorsan bu görevini savsaklıyorsun demektir. Devlette görev ihmali suçtur. CHP’nin adalet yürüyüşü son derece önemlidir. Türkiye’de demokrasiden yana tavır alanlar, hukuktan yana tavır alanlar ve hukukun üstünlüğünü savunanlar ve adalet isteyenler yalnız değildi. Bu ayın sonunda Çanakkale’de CHP’nin adalet kurultayı var. Bu kurultaydan çok ciddi bir toplumsal sözleşme ortaya çıkacaktır. Toplumun talepleri iktidarın önüne konacaktır. Mevcut şartlarda seçim adil eşit olmayacaktır. Dolayısıyla seçim kurulun yapısından başlamak üzere bütün bunların değişmesi gerekiyor” diye konuştu.

 

ÜLKEYİ BÖLMEYE KİMSENİN HAKKI YOK

 

Öztrak “ Cumhurbaşkanının sorumsuzluğu devam etmemelidir. Cumhurbaşkanın yerine vekalet edecek kişinin halkın seçtiği birisi olması gerekiyor. Kuvvetler ayrılığının yeniden güçlendirilmesi gerekiyor. Meclisin idareyi denetleme yetkisinin mutlaka yenilenmesi gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak başkanlık sistemi ile bu ülkenin iyi idare edilemeyeceğini, başkanlık sistemin modern ülkelerde uygulanmayan bir sistem olduğunu söylüyoruz. Beşiktaş-Konya Süper Kupa maçında İzmir marşını söyleyen taraftarlara bir kısım taraftar ‘pkk dışarı’ diye bağırıyor. Ne zamandan beri bu ülkede  İzmir marşıyla bu ülkeyi kana bulayan teröristler arasında ilişki kuruluyor. Ülkeyi bu şekilde bölmeyi, kutuplaştırarak siyaset yapmaya kimsenin hakkı yoktur” açıklamasında bulundnu.

 

MİLLETİN MALININ GÜVENCESİ YOK

 

Ülke ekonomisine de değinen Öztrak “ İktidar bütçenin bütün kaynaklarını bitirdi. Borçlanma limitlerini doldurdular. Şuan da borçlanma limitlerini doldurmadan, yeni borçlanma yapamaz hale geldiler. Böyle giderse de başka alanlarda da zorlanmaya başlayacağız. Çünkü ülkede hukuk devleti yok. Milletin malının güvencesi yok. Malının mülkünün ve güvencesinin olmadığı yerde insanlar yatırım yapmıyor. Yatırım yapmadığı vakit büyüme kalıcı olmuyor” dedi.