Yaban Kedisini Kapanla Yakaladı

Şarköy'de kümes hayvanlarını yiyen, nesli tükenmek üzere olan bir yaban kedisi, kurulan kapan sayesinde yakalandı.  Yaban kedisi  Şarköy Belediyesi'nin geçici hayvan barınağında koruma altına alındı

GÜNDEM 9.08.2017 21:01:00 0
Yaban Kedisini Kapanla Yakaladı

NESLİ TÜKENMEK ÜZERE

 

Şarköy'ün  Şenköy Mahallesi'nde son günlerde kümes hayvanların kaybolması üzerine mahalleliler hayvanlarına tilki dadandığını düşünerek nöbet tutmaya başladı. Mahallede kurduğu küçük çaplı çiftlikte kümes hayvanları besleyen 48 yaşındaki Hakan Recep Öngelen, bir kapan yaparak içine canlı tavuk bıraktı. Öngelen, sabah baktığında tavuğun yarısı yenmiş halde kapanda büyük bir kedi buldu. Kediyi yakalayan Öngelen, "Çok şaşırdım. İnternetten araştırdım yaban kedisi olduğunu öğrendim. Ben doğayı ve hayvanları sevdiğimden zarar vermedim " dedi.

 

TEKRAR DOĞAYA BIRAKILACAK

 

Tekirdağ Doğa koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nün yönlendirmesi üzerine  Şarköy Belediyesi Geçice Hayvan Barınağı ekipleri ile  Şarköy Hayvan Dostları Derneği Başkanı  Filiz Işık yaban kedisini alarak geçici hayvan barınağına götürdü. Yetkililer, yaban kendisinin gerekli bakımının yapılmasından sonra tekrar doğaya bırakılacağını söyledi.