CHP'li belediyeler Ankara'da buluştu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak ve 11 ilçenin Belediye Başkanı'nın yanı sıra, Trakya'da bulunan tüm CHP'li belediyeler, CHP Yerel Yönetimler Birimi'nin Ankara'da düzenlemiş olduğu Be

GÜNDEM 8.08.2017 20:42:00 0
CHP

TRAKYA'DAN 22 BELEDİYE KATILDI

 

Trakya'dan 22 CHP'li Belediye Başkanının katıldığı Belediye Başkanları toplantısına Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Belediye Başkanları toplantısına; Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Grup Başkanvekilleri, milletvekilleri ve 228 CHP'li belediye başkanı katıldı. Toplantıda genel olarak belediyelerin mali durumu, yerel yönetimlerin birim çalışmaları, durum tespit, enerji politikası ve adalet yürüyüşü sonrası siyasal durum ele alındı.

 

ATATÜRK'TEN İNTİKAM ALMAK İSTİYORLAR

 

Gündemi değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti MKYK eski üyesi Ayhan Ogan'ın 'Yeni devlet kuruluyor, kurucusu da Sayın Erdoğan'dır' sözlerini sert bir şekilde eleştirerek, "Densiz bir kişi, ahlaksız bir kişi, tarihine saygı duymayan bir kişi. Kabahat onda değil, ona söyletende kabahat. Partisinin genel başkanı bir konuşsun bakalım, ne diyor o? Buna, bu cesareti sen verdin. Kendi tarihine ihanet eden bir kişi düşünün ve ihanet eden kişinin hala korunduğunu düşünün. Cumhuriyetten intikam almak istiyorlar. Atatürk'ten intikam almak istiyorlar" dedi.

 

AYNI AMACI MI GÜDÜYORSUNUZ?

 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyetin kuruluşuna laf edenler, Osmanlı'nın batışına tek laf bile etmiyor. Sevr Anlaşması'nı gidip, imzalayanlara tek cümle bile söylemiyorlar. Aklı kafasında değil de külahında olan adamlar, çıkıp, 'Keşke Yunanistan işgal etseydi burayı' diyebilecek kadar vatanlarını, kimliklerini, milletlerini ve inançlarını satıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti'ni küçümsüyorlar. Yeni bir devlet kuracaklarını söylüyorlar. Kulağından tutup, kapının önüne koyamıyorlar. Niçin? Aynı amacı mı, aynı hedefi mi güdüyorsunuz siz?" diye konuştu.

 

TERMİK SANTRAL KONUSU GÜNDEME GELDİ

 

Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Yerel Yönetimlerde Enerji Politikası başlıklı bir sunum yaptı. AK Parti hükümetinin enerji alanında ısrarcı olduğu termik santral, nükleer santral gibi projelerin bir süredir kamuoyunda çok büyük tepki gördüğüne değinen Akın, Trakya'nın da böylesi büyük tehdit altında olması, Tekirdağ'dan toplantıya katılan belediye başkanları tarafından bu bölümün ilgiyle dinlenmesine neden oldu.

 

MAFYA BOZUNTULARI BELEDİYE BAŞKANIMA SALDIRDILAR

 

"Büyükerşen'e ve Aziz Kocaoğlu'na karşı 'F tipi yapılanma'nın yaptığı baskınlar sonuçsuz kalmıştır" diyen Kılıçdaroğlu, "Kenti ranta, rantiyeye teslim etmedi belediyelerimiz; ama merkezden, Ankara'dan bazı rantiyelere izin verildi. İzin verenler, mafya bozuntuları kalktılar; belediye başkanlarımıza saldırdılar. Halk, belediye başkanlarımıza sahip çıktı, mafyaya değil" diye konuştu.