Devlet Hastanesi sel baskınına karşı önlemlerini alıyor

Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör Doktor Ömer Kays Ünal, Başhekim Yardımcısı Doktor Ali Cengiz Kalkan ve Tekirdağ Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Operatör Doktor Cengiz Becerir ile birlikte ÇerkezkÃ?

GÜNDEM 8.08.2017 20:41:00 0
Devlet Hastanesi sel baskınına karşı önlemlerini alıyor

Ünal, hastanenin tekrar bir afet durumunda tekrar mağduriyet yaşamaması için alınan tedbirleri aktardı.

 

1 MİLYON TL HARCANACAK

 

Geçtiğimiz ay meydana gelen selde tavanı çöken devlet hastanesinin tekrar aynı durumda kalmaması için alınan tedbirleri açıklayan Başhekim Ünal “Çöken çatı ile ilgili izolasyon çalışmaları başladı. Öncelikle alt yapısını yaptılar. Üst tarafta ise izolasyonlarla ilgili çalışmalar başlayacak. İzolasyon yapıldığında ise sızma problemi olmayacak. Kalıcı izolasyon önümüzdeki ay yapılacak. Epoksi zemin kaplama ile çatı tamamen kaplanacak. Bununla birlikte çatının tamamı suyun akışını engellemiş olacak. Bunun bize maliyeti bir milyonu bulacak. Firmadan bir ay tamamlanacağı konusunda söz aldık” dedi.

 

ÖZEL SET OLUŞTURULDU

 

Sel baskını sonrası devlet hastanesi morgunun sel sularına teslim olduğunun hatırlatılması üzerine Ünal, "O tür afet halinde devreye sokulacak lokal bir sistem kurduk. Tekrardan ciddi bir afet yaşarsak çok erken müdahalede bulunabileceğiz. Herhangi bir sel baskınında ise bir daha hastanenin etkileneceğini düşünmüyorum. O bölgeye set çekilecek ve tamamen kapatılacak. Bizim kendi atıklarımızı da kendimiz bertaraf edeceğiz. Bu geçici bir çözümdür. Kalıcı bir çözüm ise bizim hattımızın ana kolektöre bağlanmasıdır. Onunla ilgili de projeler sürüyor. İl Sağlık Müdürlüğümüz de TESKİ ile beraber bununla ilgili görüştü. Bu projeyi gerçekleştirdiğimiz taktirde bir daha bu tür problemleri yaşayacağımızı düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.