Lüleburgaz'da kinoa hasadı yapıldı

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde kinoa bitkisinin hasadı yapıldı. Hasat törenine katılan davetlilere balla karıştırılmış kinoa ikramı yapıldı.

GÜNDEM 7.08.2017 21:02:00 0
Lüleburgaz

BALLI KİNOA İKRAM EDİLDİ

 

Lüleburgaz'a bağlı Eskitaşlı Köyü'nde, çiftçilerden Fadıl Cansever tarafından 23 dönümlük alana ekilen Kinoa bitkisinin hasadı nedeniyle düzenlenen AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, CHP Milletvekili Turabi Kayan, Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, Kırklareli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ümit Ortan, Lüleburgaz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abuzer Sağdıç ve çok sayıda vatandaş katıldı. Hasat törenine katılan davetlilere balla karıştırılmış kinoa ikramı yapıldı.

 

SALATADAN PASTAYA HER ALANDA KULLANILIYOR

 

Kinoa üreticisi Fadıl Cansever, "Bazı işlemlerden geçtikten sonra 350 kilo civarı ürün alabileceğimi tahmin ediyorum. Kendine has bir aroması olan kinoanın, baskın bir tadı ve kokusu yoktur. Lezzetli ve hafif bir besin olup, bulgur ve pilavın kullanıldığı yemeklerin tamamında kullanılabilir. Ayrıca kinoagarnitür olarak yemeklere eklenebilir, çorbalarda kullanılabilir ve pilavı yapılabilir. Un haline getirilerek kek, pasta ve kurabiye hamurlarına konulabilir. Tüketim alanı sınırsız diyebileceğimiz kinoa salatada da tüketilebilir" dedi.

 

ALTERNATİFLERE YÖNELMEK GEREK

 

AK Parti Milletvekili Selahattin Minsolmaz, üreticilerin sıkıntılarının nasıl çözüleceği ve talimatlandırılması konusunda Ankara'da yapılacak olan toplantılarda çareler üretileceğini ve kinoanın da destekleme kapsamına alınması konusunda çalışmalarda bulunacağını söyledi. Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, verimli tarım arazilerine sahip olan Trakya'nın buğday, ayçiçeği ve kanola ürünleri üzerinde yoğunlaştığını, Trakya'da farklı alternatiflere yönelip bu tarz ürünlerin ekilmesi gerektiğini söyledi.