Engellilerin akvaryum keyfi

Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri çalışma ve projelerle vatandaşların yanında olmaya devam ediyor.

GÜNDEM 4.08.2017 21:20:00 0
Engellilerin akvaryum keyfi

Kırklareli Bakım Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü’nden  hizmet alan engelliler İstanbul ‘da akvaryumu gezdi gönüllerince eğlendi.

 

EN ÇOK ONLAR MUTLU OLDU

 

Engelliler Kuruluş Müdürü Hakan Yağan ve kuruluş personeli nezaretinde akvaryumda keyifli anlar yaşadılar. Engellilerin akvaryum ziyaretinde açıklamalarda bulunan Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri, "Engelli vatandaşlarımızın günlük yaşamlarını kolaylaştırıcı çalışmalar yapılmalıdır. Örneğin; toplu taşıma araçları, engelli vatandaşlarımızın kolayca binip inebileceği biçimde düzenlenmeli­dir. Caddede, parkta veya iş yerindeki tuvaletler, engelli vatandaşlarımızın kullanabileceği biçimde yapılmalıdır. Bedensel engelli kişilere acımak ve onların durumu karşısında duygulanmak, onların sorunlarına hiçbir çözüm getirmez. Her engellinin yapabileceği bir iş mutlaka vardır. Onlara iş vererek mutlu olmalarını sağlamalıyız, Yasalarımız, her yüz işçi çalıştırılan bir iş yerinde, iki engelli işçi çalıştırılmasını zorunlu kılmıştır. Tüm dünyada olduğu gibi, yurdumuzda da engellileri koruyucu kanunlar vardır. Bir işte çalışan engelliler, engellilik durumuna göre ya gelir vergisi ödemezler ya da indirimli gelir vergisi öderler, Yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla yurt dışından ithal ettikleri araç ve gereçlere gümrük vergisi ödemezler, Çalışan engellinin istediği zaman erken emekli olma hakkı bulunmaktadır. Çalışmalarımıza ve projelerimize devam edeceğiz” dedi.