Trakya Üniversitesine rekor başvuru

Trakya Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamada "Üniversitemizde geçen yıl 888 olan uluslararası öğrenci kontenjanı bu yıl 1492'ye çıkarıldı.

GÜNDEM 31.07.2017 21:00:00 0
Trakya Üniversitesine rekor başvuru

Geçtiğimiz yıllara göre bu Eğitim - Öğretim Yılında Uluslararası Öğrenci alımı ilanına önceki yıllara göre rekor seviyede başvuru oldu.”denildi.

 

Konuyla ilgili yapılan açıklama tam olarak şöyle:

 

“Üniversitemizin Uluslararası öğrencilerin lehine aldığı olumlu kararlar, öğrenci harçlarının yeniden düzenlenmesi, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Uluslararası Öğrenci Ofisi’nin kurulması Balkan ülkelerinde yapılan Trakya Üniversitesi tanıtımları başvuru sayısının artmasında önemli rol oynadı. Bu nedenlerden ötürü geçen yıl 4710 olan başvuru sayısı, bu yıl 6614’e çıktı.

 

Yabancı Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden sadece “Ortaöğretim Başarı Ortalaması”na göre yapılan değerlendirme sonucu Üniversitemizde öğrenim görmeye hak kazanan asil ve yedek öğrenci listesi Üniversitemiz resmi internet sayfasından yayımlanmıştır. Kayıt hakkı kazanan asil adayların kayıtları 07 – 11 Ağustos 2017 ve yedek aday kayıtları ise 14 – 18 Ağustos 2017 tarihlerinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde yapılacaktır. Yedek adaylardan kayıt hakkı kazananların listesi 12 Ağustos 2017 tarihlerinde internet sayfamızdan yayımlanacaktır.”