Gurbetçiler adeta akın ediyor

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'nda anavatanda izinlerini geçirmek için gelen Avrupa'daki Türk işçiler ile ihraç yükü taşıyan TIR'ların yoğunluğu dün de sürdü.

GÜNDEM 31.07.2017 20:55:00 0
Gurbetçiler adeta akın ediyor

KUYRUK AZALIYOR

 

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden ihraç yüklerini Avrupa ülkelerine götürmek için Kapıkule Sınır Kapısı’na gelen TIR’ların yoğunluğu 4'üncü gününde de sürdü. Kapıkule'de önceki gün 20 kilometre olan TIR kuyruğu dün 14 kilometreye kadar düştü, Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda 10 kilometre olan kuyruk dün 9 kilometre oldu. Türk yetkililer TIR geçişlerindeki sorunun Bulgaristan’ın yavaş alım yapmasından kaynaklandığını belirtirken, TIR sürücüleri sınırda çaresizce bekleyişlerine çözüm bulunmasını istiyor.

 

SAATLERCE KUYRUKTA BEKLEDİLER

 

Hava sıcaklığının gölgede 32 derece ölçüldüğü Edirne’de gurbetçiler, saatlerce kuyrukta beklemekten şikayetçi.  Almanya’dan ailesi ile yaz tatilini geçirmek için Kırşehir’e giden Hüsamettin Ekici, "Yaklaşık 2 saattir burada işlemleri yaptırabilmek için bekliyoruz. Bu yaşadığımız rezilliğe son verilmesini istiyoruz" dedi. İngiltere’den yola ailesiyle çıkan Ahmet Duran, "Türkiye’ye gelene kadar yollar açıktı. Bulgaristan bizi sınırda bekletti. Türkiye'de araçlarımızın işlemleri için beklemek istemiyoruz. Vatanımıza geldiğimiz için çok mutluyuz" dedi.

 

KUYRUKTA BEKLERKEN GÖBEK ATTI

 

Avusturya’nın başkenti Viyana’dan ailesiyle birlikte Türkiye’ye giriş yapan Cüneyt  Metin, kuyrukta beklerken otomobilinden çaldığı müzikle göbek attı. Yaz tatilini memleketi Ankara’da geçireceğini söyleyen Metin, "Türkiye’ye giriş yaptığım için çok mutluyum. Vatanımı özlemişim" dedi.

 

ÖN BEYANDA BULUNAN BEKLEMİYOR

 

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri Kapıkule Sınır Kapısı’nda küçük araç yoğunluğunun gün içinde normale dönmesinin beklendiğini söyledi. Yetkililer son 3 günde 20 bin küçük araç geçişiyle 68 bin Türk işçisinin yurda giriş yaptığını belirtti. Yetkililer Kapıkule Sınır Kapısı’nda ön beyan ile kayıt yaptıranların kendileri için ayrılmış 2 perondan 30 saniyede geçiş yapabildiklerini hatırlatarak, gurbetçilerin kuyrukta beklememeleri için, ön beyan yaptırmalarını istedi.

 

Haber / Rüşa ELMA