Sizi sokaklara iten utansın

Yaşıtları yaz tatilini eğlenip kitap okuyarak geçirirken, onlar caddelerde mendil ve soğuk su satarak para kazanmanın peşinde.

GÜNDEM 30.07.2017 20:31:00 0
Sizi sokaklara iten utansın

Özellikle Namık Kemal Bulvarı üzerindeki ışıklarda bekleyen küçük çocuklar sürücülere satacakları mendil ve su ile günü kurtarmaya çalışırken bir yandan da kazaya davetiye çıkartıyorlar.

 

YAŞITLARI YAZ TATİLİNİN TADINI ÇIKARTIYOR

 

Her gün görmeye alışık olduğumuz manzaralardan biri olan mendil satan çocukların durumu yürek burkuyor. Yaşıtları yaz tatilinin keyfini çıkartırken, cadde ve sokaklarda mendil ve su satarak para kazanmak isteyen çocukların kimisi ailesi tarafından kimisi ise şebeke üyeleri tarafından caddelerde çalıştırıldığı düşünülüyor.

 

BU ÇOCUKLARI KİM ÇALIŞTIRIYOR?

 

Ana caddelerde bulunan trafik ışıklarında bekleyen çocuklar adeta yolların sahibi gibi. Zaman zaman sürücülere zor anlar yaşatan çocuklar, mendil satmak isterken trafiği de zor durumda bırakıyorlar. Kamyon ve TIR'ların kullandığı Namık Kemal Bulvarı'nda aniden yola fırlayan çocuklar kaza riskini artırırken, kim tarafından ve ne için çalıştırıldıkları ise bilinmiyor.