'Mescid-i Aksa Müslümanlarındır'

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Mescid-i Aksa'nın Müslümanlara ait olduğunu ifade ederek, "Bunu da buradan özellikle belirtmek istiyorum.

GÜNDEM 30.07.2017 20:23:00 0

Bizler, MÜSİAD camiası olarak özellikle Kudüs'ü bundan sonra daha fazla ziyaret edeceğiz. Oradaki Filistin halkıyla da daha fazla beraber olacağız” dedi.
 

YANLIŞ UYGULAMADAN BİRAN ÖNCE VAZGEÇMELİLER

 

MÜSİAD’ın Çorlu'da bulunan Tekirdağ Şube Başkanlığı'ndaki toplantıya katılan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan gündeme dair açıklamalarda bulundu. Mescid-i Aksa'da yaşanan olayları üzüntüyle takip ettiklerini ifade eden Kaan, “İsrail'in Mescid-i Aksa'da İslam alemine yaşatılan kapatma girişimini ve ibadeti zorlaştırıcı hareketlerini MÜSİAD olarak kınıyoruz. Yahudi alemine ve İsrail hükümetine böyle bir uygulamadan vazgeçmelerini söylüyoruz. İsrail hükümetinin yanlış uygulamalarından bir an önce vazgeçmesi gerekiyor” dedi.

 

FİLİSTİN HALKIYLA DAHA FAZLA BERABER OLACAĞIZ

 

Abdurrahman Kaan konuşmasının sonunda ise, “Burası İslam topraklarıdır. Aynı zamanda geçmişte Osmanlı'nın 400 yıl, 3 dinin mensuplarını bir arada huzurlu bir şekilde yaşattığı topraklardır. Burada sadece kendilerinin yaşaması mümkün değildir. Mescid-i Aksa, Müslümanlarındır. Bizler, MÜSİAD camiası olarak özellikle Kudüs'ü bundan sonra daha fazla ziyaret edeceğiz. Oradaki Filistin halkıyla da daha fazla beraber olacağız” ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Gökhan TEKER