İki gaspçı cezaevine gönderildi

Edirne'de uçucu madde kullandıkları iddia edilen 30 yaşındaki E.Ç. ve 23 yaşındaki arkadaşı A.Y., Demiryollarında işçi olan 52 yaşındaki İ.K.'yı döverek cep telefonunu gasp ettikleri iddiası

GÜNDEM 28.07.2017 21:34:00 0
İki gaspçı cezaevine gönderildi

ÇANTAYI GASP EDİP KAÇTILAR

 

Edirne Devlet Demir Yolları (TCDD) garında ray bakım kontrol işçisi olan İ.K., önceki gün rayları kontrol etmek için Dilaverbey Mahallesi Tunca nehri yakınındaki demiryoluna gitti. İddiaya göre çalıştığı esnada yanına gelen uçucu madde bağımlısı E.Ç. ve A.Y., işçiye saldırdı. Raylardan kaçan İ.K.'yi şüpheliler yakındaki bir akaryakıt istasyonunda yakalayıp öldüresiye dövdükten sonra, yanında bulunan ve içerisinde cep telefonunun yanı sıra işyeri evrakları bulunan çantasını gasp edip kaçtı.

 

GÖZALTINA ALINDILAR

 

Çevredekilerin ihbarı üzerine gelen Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı. İ.K. hastanede tedavi altına alınırken, polis ekipleri akaryakıt istasyonunun güvenlik kameralarını inceledi. Eşkalleri belirlenen E.Ç. ve A.Y., polisin araştırmasının ardından yakalanarak gözaltına alındı.

 

OLAY GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI

 

Uçucu madde bağımlısı iki şüpheli sağlık kontrolünün ardından ifadeleri için Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne götürüldü. Güvenlik kamerası kayıtları karşısında suçlarını ve uçucu madde kullandıklarını itiraf eden şüpheliler, İ.K.'nın kendilerine küfür ettiği öne sürdü. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen E.Ç. ve A.Y., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Şüphelilerin İ.K.'yı öldüresiye dövmeleri akaryakıt istasyonunun güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde şüphelilerin Demiryolu işçisini yakaladıktan sonra dövdükleri ve elindeki çantayı aldıktan sonra kaçtıkları görüldü.

 

Haber / Hüsnü SARIGÜL