Malkara'yı Dünya şampiyonasında temsil edecek

Malkara Avcılar Derneği üyesi Ozan Bora, Türkiye Köpek Irkları Federasyonu yarışmasında Türkiye birincisi oldu.

GÜNDEM 28.07.2017 21:24:00 0
Malkara

TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

 

Malkara'da av köpeği yetiştiricisi ve Malkara Avcılar Derneği üyesi Ozan Bora, katıldığı yarışmalarda aldığı derecelerle adından söz ettiriyor. Bora, geçen yıl İstanbul Silivri'de Av Köpeği yarışmasında da Gençler Türkiye Şampiyonu, Köpek Irkları Federasyonu'nun düzenlediği, 'Bir Yaz Dönümü Gece Rüyası 2017-A MidSummerNichtsDreamSowos, Cac, x Cac Ulusal ve Uluslararası Köpek Irkları Federasyonu Irk Standartları Yarışması'nda birinci, Wega Bond-WomhinchenHof isimli köpeği ile Türkiye Şampiyon adayı oldu. Son olarak Türkiye Köpek Irkları Federasyonu yarışmasında Türkiye birincisi oldu.

 

DÜNYA ŞAMPİYONASINA KATILACAK

 

İngiltere'de yapılacak Dünya Şampiyonluğu yarışmasına katılma hakkı kazanan Ozan Bora, "7 yıldır Malkara Avcılar Derneği üyesiyim. Bunun yanında da Türkiye Köpek Irkları Federasyonu doğum teyit kayıt yetkililiği görevini yürütüyorum. Irk güzellik yarışmalarında köpeğimle mükemmeliyeti yakalayarak dereceye girdik. Amacımız ithal edildikten sonra gerekli emek, özveri ve zamanı harcayarak Irkın Başarılı özelliklerini sergileyeceği eğitimi vermektir" açıklamasında bulundu.

 

BAŞARILARININ DEVAMINI DİLEDİ

 

Ozan Bora'ya plaket veren Malkara Avcılar Derneği Başkanı Sadık Akçay, "Ozan Bora kardeşimiz yıllardan beri bu konuda avcılarımıza örnek bir davranış sergileyerek av köpeği bakım ve eğitiminde Avrupa'dan farkımız olmadığını kanıtlamış, iyi bir köpek yetiştiricisidir.  Ozan'ın av köpekleri seyredenleri, hakemleri kendilerine hayran bırakmıştır. Türkiye Şampiyonluğu'nu kazanarak Malkara'nın adını farklı bir alanda duyuran kardeşimize teşekkür eder, başarılarının devamını temenni ederim" diye konuştu.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN