"2019'a kadar tekli eğitime geçmeyi hedefliyoruz"

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan 2019 yılında tamamen tekli eğitme geçmeyi hedefliyoruz" dedi.  

GÜNDEM 27.07.2017 20:48:00 0

Çerkezköy’de Tepe Mevkiine hayırsever vatandaş sanayici Yusuf Şenel tarafından yaptırılan 32 derslikli ortaokulun temel atma töreni yapıldı. Hayırsever vatandaş Yusuf Şenel’in adını taşıyacak  okulun temel atma törenine Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Çerkezköy Belediye Başkan Vahap Akay, İlçe Kaymakamı Atilla Selami Ablan, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan çeşitli bürokratlar, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

 

Burada bir konuşma yapan Vali Ceylan 2019 yılında tamamen tekli eğitme geçmeyi hedeflediklerini belirterek,  “Çerkezköy çok hızlı gelişen ve büyüyen bir ilke. Bu sebeple yapacağımız yatırımların arttırılması için daha fazla çalışmamız ve kaynak bulmamız gerekiyor. Tabiiki para ve kaynak bulunabiliyor ama asıl önemli olan okul yapılacak arsaların temini ve işlerin hızlı bir şekilde yürümesi. Çocuklarımızın eğitim aldıkları okulların fiziki şartlarını iyileştireceğiz. Bu bizim görevimiz. 2019 yılında tamamen tekli eğitime geçmeyi hedefliyoruz.”dedi.

 

“ÇERKEZKÖY KARA TALİHİNİ YENMİŞTİR”

 

Başkan Akay yapılan yeni okulların sayısı ile Çerkezköy’ün bu konudaki kara talihini geride bıraktığını vurgulayarak,  “Kasım 2016’dan 2-5 ay sonraya kadar, bugün temelini attığımız hayırsever Yusuf Şenel okuluyla beraber devlet ve hayırsever eliyle programa alınan okul sayısı 480. Cumhuriyet tarihi boyunca sayımız 760 bu yıl sadece programa alınan sayı 480.Bu Çerkezköy’ün kara talihini değiştiren çarpıcı bir rakamdır. Çerkezköy kara talihini yenmiştir. ”şeklinde konuştu.

 

“488 TANE EĞİTİM KURUMUMUZ VAR”

 

İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan’ da “395’i resmi 93’ü özel 488 tane eğitim kurumumuz var. Tekirdağ’ mız çok fazla göç alan bir il. Bu sebeple de okul sayımızı daha da artırmamız, buna göre de eğitim planlarımızı yapmamız gerek.” ifadelerini kullandı.

 

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

 

Hayırsever vatandaş Yusuf Şenel ise törende konuşma yaptığı sırada gözyaşlarını tutamayarak şunları kaydetti:  “Benim bir hayalim vardı, o hayalimde bir okul yaptırmaktı. Hamt olsun bu günleri görmeme sebep olan yaratana. Allah herkese nasip etsin. Bana bugüne kadar destek olan aileme, dostlarıma şükranlarımı sunuyorum. Hepinize cani gönülden teşekkür ederim.”   

 

Haber / Hüsnü SARIGÜL