Lozan gerçekleri konferansı büyük ilgi gördü

Tekirdağ'da Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasının 94. yıl dönümü dolayısıyla, Süleymanpaşa Belediyesi, İstanbul Şişli Belediyesi ve İnönü Vakfı'nın ortaklaşa dÃ?

GÜNDEM 27.07.2017 20:42:00 0
Lozan gerçekleri konferansı büyük ilgi gördü

SÜREKLİ YENİ NESİLLERE AKTARMALIYIZ

 

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan konferansın açılış konuşmasını yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Bu salona baktığım zaman Lozan’ı da Cumhuriyeti de içselleştirmiş, bu ülkenin çağdaş insanlarını görüyorum. Aslında bizim İnönü Vakfı ile birlikte oturup Lozan’ı bilmeyenlere Lozan’ı nasıl anlatabiliriz konusunda biraz kafa yormamız lazım. Ayrıca sadece anma günlerinde değil, biz Lozan’ı, kurtuluş mücadelesini,cumhuriyetimizin kuruluşunu ve değerlerini sürekli olarak ve özellikle yeni nesillere anlatmakla yükümlüyüz” diye konuştu.

 

ANNE BABALAR LOZAN’I ANLATMALI

 

Açılış konuşmalarının ardından “Lozan Konferansı ve İsmet İnönü” konulu belgesel film gösterildi. Daha sonra Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Siyaset Bilimci Yrd. Doç. Dr. Deniz Tansi kürsüye gelerek “Lozan Barış Konferansı ve Antlaşması’nın 94. Yıl Dönümünde Lozan Hakkındaki Gerçekler” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Lozan Barış Antlaşması sırasında yaşanan anekdotları da aktaran Tansi, altı ay süren Lozan Barış Konferansı’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun temellerini atan tarihi bir olay olduğunun altını çizerek, Milli Eğitim müfredatından kaldırılmaya çalışılsa da yeni nesillere anne babaların öğretmen olması ve Lozan gerçeğini doğru öğrenerek öğretmesi gerektiğini vurguladı.

 

Haber / Rüşa ELMA