Reklamın iyisi kötüsü olmaz

İddialara göre Hayrabolu Belediyesi tarafından konser programı iptal edilen şarkıcı Sinan Akçıl twitter hesabından, "15 Temmuz videosu ile bayrağımın ve halkımın yanında olmuş olmam.

GÜNDEM 26.07.2017 21:16:00 0
Reklamın iyisi kötüsü olmaz

Bu zihniyetteki belediyeyi kınıyorum” diyerek tepki göstermişti. Akçıl’ın o paylaşımına Hayrabolu Belediye Başkanı, “Kendisi ile herhangi bir anlaşmamız olmadığına göre anlaşmanın ve konserin iptali de mümkün değildir” dedi.

 

Hayrabolu’da düzenlenecek olan Ayçiçeği Festivali’nde konser vermesi planlanan şarkıcı Sinan Akçıl, iddialara göre 15 Temmuz ile ilgili paylaşımları gerekçesiyle konserinin iptal edildiğini bildirdi. Bunun üzerine CHP'li Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu açıklama yaptı. Sanatçıya tepki gösteren Başkan Altayoğlu, "Kendisi ile herhangi bir anlaşmamız olmadığına göre anlaşmanın ve konserin iptali de mümkün değildir" dedi.

 

SİNAN AKÇIL İLE HİÇBİR ANLAŞMA İMZALANMAMIŞTIR

 

Hayrabolu Ayçiçeği Festivali'nde şarkıcı Sinan Akçıl'ın sahne alacağını ancak, 15 Temmuz paylaşımları nedeniyle konserinin iptal edildiği iddialarına Hayrabolu Belediye Başkanı Altayoğlu CHP Tekirdağ İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısıyla cevap verdi. Altayoğlu, şarkıcının sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımın gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, “Sanatçı, Hayrabolu'da düzenlenecek Ayçiçeği Festivali kapsamındaki konserlerde kendisinin sahne almamasının nedenini 15 Temmuz günü paylaştığı videoya ve anma törenlerine katılmasına bağlamıştır. Ancak, farklı organizasyon şirketlerinden gelen tekliflere göre değerlendirme yapılmış ve festivalimizde sahne alacak sanatçılar belirlenmiştir. Sinan Akçıl'ın ismi ise bu sanatçılar arasında yer almamaktadır” dedi.

 

HALK OYLAMASI YAPILMADI

 

Başkan Fehmi Altayoğlu, Sinan Akçıl'ın, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ilçede bir halk oylaması yapıldığını ve kendisinin birinci sırada yer aldığını iddia ettiğini kaydederek, “Düzenlenecek konserler için halkoylaması, anket gibi bir uygulama yapılmamaktadır. Bunun yerine, oluşturulan festival komitesi tarafından sanatçılar belirlenmektedir. Komitenin belirlediği sanatçı isimleri arasında da kendisinin ismi yoktur" dedi.

 

İDDİALAR YALAN

 

Başkan Altayoğlu, 15 Temmuz anma etkinliklerine kendisinin de katıldığını ifade eden Başkan Altayoğlu, şarkıcı Sinan Akçıl’ın ifade ettiği gibi bu durumun 15 Temmuz ile bir ilintisi olmadığını, hatta 12 Ağustos tarihinde Ayçiçeği Festivali'nde sahne alacak olan Gülben Ergen'in de 15 Temmuz günü Şehitler Köprüsü'ndeki yürüyüşe katıldığını ve Sinan Akçıl yerine seçildiği iddia edilen Simge Sağın'ın da sosyal medya hesabı üzerinden 15 Temmuz'a ilişkin video paylaştığını söyledi.

 

Haber / Hüsnü SARIGÜL