İmam nikahı laikliğin içini boşaltır

CHP PM Üyesi ve CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, TBMM'ye sevk edilen tasarıyla il ve ilçe müftülerine nikah kıyma yetkisi verilmesine sert tepki gösterdi.

GÜNDEM 26.07.2017 21:16:00 0
İmam nikahı laikliğin içini boşaltır

Yüceer, yaptığı yazılı açıklamada, bu yapılanlar din devletine giden yolda döşenen taşlardır. Bunda herhangi bir iyi niyet yoktur. İktidar Laik Türkiye Cumhuriyeti’ni dini kurallar tarafından belirlenen bir Türkiye’ye çevirmeye çalışıyor” dedi.

 

LAİKLİĞE DARBE VURULMAK İSTENİYOR

 

CHP PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Pazartesi günü yapılan Bakanlar Kurulu sonrasında “Nüfus Hizmetleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı”nın TBMM Başkanlığına sevk edildiğini ve tasarıyla Nüfus Hizmetleri Kanununda değişikliğe gidilerek; il ve ilçe müftülüklerine, dolayısıyla imamlara nikah kıyma yetkisi verildiğini bildirdi. Bu girişime seyirci kalmayacaklarını belirten Yüceer, “Bir kısmı henüz değişen kabinenin ilk icraatının laikliğe bir darbe daha vuracak böylesi bir girişim olması şaşırtıcı değildir” dedi.

 

LAİKLİĞİN İÇİNİ BOŞALTIYORLAR

 

2015 ve 2016 yıllarında da benzeri girişimler olduğunu, ancak kadın sivil toplum örgütleri ve kamuoyunun tepkisi nedeniyle iktidarın geri adım attığını  ifade eden Yüceer, “Amaç laikliğin içini boşaltmaktır” diye konuştu.

 

ÇOCUK EVLİLİKLERİNİN ÖNÜNDEKİ SON BARİYER YIKILMAYA ÇALIŞILIYOR

 

Daha önce resmi nikah olmaksızın dini nikah kıyanlara verilen cezaların kaldırılarak çocuk evliliklerine zemin hazırlandığını kaydeden Yüceer, “Adım adım sosyal hayat dini kurallara göre biçimlenmeye çalışılıyor, çocuk evliliklerine yasal kılıf hazırlanıyor, çocuk evliliklerinin önündeki son bariyer yıkılmaya çalışılıyor” dedi.

 

Haber / Celal KARAKURT