MHP'de istifa şoku

14 Mart 2016 tarihinde Kapaklı'yı ziyaret eden MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener'i karşılayan ve ilçede bulunduğu süre zarfında yanında bulunan dönemin MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf ?

SİYASET 25.07.2017 21:29:00 0
MHP

MERAL AKŞENİR’İ KARŞILADI YER YERİNDEN OYNADI

 

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener’in 14 Mart 2016 tarihinde Kapaklı ziyaretinde kendisini karşılayan dönemin MHP İlçe Başkanı Yusuf Çetin, MHP Genel Merkezi tarafından Nisan 2016’da görevden alınmış, yerine İsmail Türker getirilmişti. İstifasıyla ilgili olarak yazılı bir açıklamada bulunan Yusuf Çetin, “20 Haziran 2017’de Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkmesinin verdiği karar ile Milliyetçi Hareket Partisi Üst Kurul delegesinin iradesi yok sayılmış ve Genel Merkezin de hukukun yok sayıldığı bu kararı onayladığı görülmektedir. Bu yapılan haksız ve yanlış kararları desteklememiz mümkün değildir” dedi.

 

CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ MHP’Yİ ERİTMEK İSTİYOR

 

Referandum ile onaylanan yeni Cumhurbaşkanlığı sistemi ile MHP’nin bitirilmek istendiğini ifade eden Çetin, “Genel merkezin farklı bir karar alma beklentimiz ve Milliyetçi Hareket Partisi çatısı altında siyaset yaparak Türk Milliyetçilerini hak etiği yerlerde temsil edebilme olanakları da tükenmiş bir duruma geldiğini görmekteyiz. Bu yeni sistem ile eriyerek bitirilme durumuna gelmekte olduğumuzu görmekteyiz” ifadelerini kullandı.

 

ÇETİN VE 53 DELEGE İSTİFA ETTİ

 

MHP içerisinde devam eden ihraçlara vurgu yapan Çetin, “Mevcut Yönetime muhalefet edenlerin Partiden ihraç edilmeleri sürmektedir. Bizler de yapılmakta olan bu ihraçlar ile sorunların çözülemeyeceği düşüncesini taşımaktayız” ifadelerine yer verirken; “MHP, Milliyetçi bir parti olmasına rağmen, kurucusu Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in ilke ve felsefelerinden koptuğu tarafımızca müşahede edilmiş olup, Üst Kurul delegeliğinden ve üyesi bulunduğumuz Milliyetçi Hareket Partisinden bugün itibarı ile 53 arkadaşımızla istifa etmiş bulunuyoruz. Ben ve şimdilik 53 arkadaşım  istifa dilekçelerimizi ilgili mercilere testlim ettik” diyerek kendisi ile birlikte 53 delegenin partiden istifa ettiğini dile getirdi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ