Saadet Partisi'nden, İsrail'e sert kınama

Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Murat Vakitçi, dün yaptığı basın açıklamasında İsrail'in Mescid-i Aksa'da uyguladığı zulmü lanetlediklerini ifade etti.

SİYASET 25.07.2017 21:23:00 0
Saadet Partisi

İSRAİL’İN SALDIRGAN TUTUMUNU VE BATININ SESİZLİĞİNİ LANETLİYORUZ

 

İsrail-Filistin arasında yaşanan gerginliğin tırmandığı son günlerde yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Vakitçi, “60-70 yıldır Bütün dünyanın gözleri önünde tüm Filistin’de, özelde ise Gazze ve Kudüs’te bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Bilindiği gibi bugüne kadar Siyonist terör çeteleri tarafından binlerce Filistinli kardeşimiz şehit edilmiştir. Son olarak da 14 Temmuz günü bu vahşetlerini kutsal mekanlara kadar taşıyarak, Mescid-i Aksa’nın avlusunda 3 Filistinli genç kardeşimizi daha şehit ettiler. Ve Mescidi Aksa’da Cuma namazını kıldırmadılar. Sonrasında gelişen direnişle dün itibarıyla 5 kardeşimiz daha şehit olmuş, 400 kardeşimizde yaralanmıştır” ifadelerini kullandı.

 

İSRAİL’E TEPKİ GÖSTERDİ

 

Son olarak 1967 yılında Mescid-i Aksa’da Müslümanların Cuma namazı kılamadığını ve o günkü gerilimin bu gün de meydana geldiğine vurgu yapan Vakitçi,  “1967 yılından buyana ilk kez Mescid-i Aksada cuma namazı kılınmamış oldu. Öncelikle İsrail’in bu insanlık dışı saldırgan tutumunu ve destekçisi olan batının sessizliğini lanetliyor, bu devlet terörünü asla kabul etmediğimizi haykırıyoruz” diyerek İsrail’in tutumuna tepki gösterdi.

 

İSRAİLDAHA DA PERVASIZLAŞIYOR

 

Filistin’de yaşananlara uluslararası kamuoyunun duyarsız kaldığını ifade eden Vakitçi, “Maalesef İsrail her geçen gün daha da pervasızlaşmaktadır. Elbette bundaki en büyük etken Uluslararası kamuoyunun duyarsızlığı, İslam ülkeleri yöneticilerinin tepkisizliği ve ümmetin bölünmüşlüğü vardır. İsrail söz konusu olduğunda, başta BM olmak üzere Uluslararası kurumların ikiyüzlülüğünü biliyoruz. Birleşmiş Milletlerin İsrail aleyhine yaklaşık 280 kararı var, ama hiç bir tanesi uygulanmamıştır. Batının, İslam coğrafyasındaki parçalama, işgal ve sömürüsü ile İsrail'in vahşetlerinin rastlantı olmadığını biliyoruz.

 

YAPILAN AÇIKLAMALAR CILIZ BİR SESTEN İBARET

 

Merhum Başbakan Necmettin Erbakan’ın İsrail aleyhine ve batı ülkerinin İsrail’i öven sözlerini tek tek dile getiren Vakitçi, Müslüman nüfusun yaşadığı ülkelerin liderlerine seslendi. Yapılan açıklamaların cılız birer sesten ibaret olduğunu ifade eden Vakitçi, İslam coğrafyasında yaşanan çatışma ortamı ve ihtilafın İsrail’i daha da cesaretlendirdiğini belirtti.

 

MESCİD-İ AKSA HEPİMİZİN

 

Yahudi düşmanı olmadıklarını fakat siyonizme düşman oldukların ifade eden Vakitçi, “Bu son olaylar göstermiştir ki, İsrail konusunda söz bitmiştir. Çünkü İsrail laftan değil güçten ve yaptırımdan anlar. Mescid-i Aksa sadece Filistinlilerin değil, bütün Müslümanlarındır. Mescid-i Aksa, bütün İslam dünyasının ortak imtihanıdır, ortak vebalidir. Katar söz konusu olunca aslan kesilen İslam ülkelerinin yöneticileri! Mescid-i Aksa’da devlet terörü estiren İsrail’e karşı, neden birlik olmuyor ve İsrail’e ambargo koymuyorsunuz? Neden bu kadar suskun ve korkaksınız?

 

İslam coğrafyasını İsrail’e karşı yaptırım uygulamaya davet eden Vakitçi,  “Bu zulme karşı sessiz kalınmamalıdır. Bir an evvel harekete geçilmelidir. İsrail işgal ettiği topraklardan çekilmeden, yağmaladığı toprakların, canına kıydığı Filistinli masumların hesabını vermeden, Filistin topraklarında, Bağımsız Filistin devleti kurulmadan, İsrail ile kurulan her ilişki, Müslümanlara ve Mescidi Aksaya ihanettir ve İsrail’i daha da cesaretlendirecektir” ifadelerini kullandı.

 

İKTİDARA SESLENDİ

 

İktidara seslenen Vakitçi, “İktidar İsrail'den Büyük elçimizi çekip, İsrail'in Türkiye'deki diplomat kılıklı teröristlerini sınır dışı etmelidir. Bütün ticari ilişkiler askıya alınmalıdır. İsrail malları Türkiye'ye sokulmamalıdır. İsrail'le ortak yapılması planlanmış her türlü sivil veya askeri toplantılar iptal edilmelidir. Bütün uluslararsı kurumlarda, İsrail'e yaptırım için girişimde bulunulmalıdır. İslam ülkeleri, her türlü mezhep ve diğer ihtilafları bir kenara bırakıp, D8 ve İslam İşbirliği Teşkilatı gibi tüm kuruluşlar acilen toplanmalı ve yaptırımlar için ortak kararlar almalıdır. Bütün İslam ülkelerinde İsrail'in mallarını boykot için gerekli girişimlerde bulunmalıdır” dedi. Daha önce de bir çok marka ve sokaklara kola dökerek boykot eden Saadet Partililerin bu çağrı üzerine nasıl bir tutum izleyeceği merak ediliyor.

 

Haber / Celal KARAKURT