ÇTSO kurumsal atağa kalktı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, bölgede başarıya odaklanan yerel aktörlere Trakya Kalkınma Ajansı aracılığıyla alacağı teknik destek ile kurumsal yapısını sağlamlaştıracak.

GÜNDEM 23.07.2017 20:43:00 0
ÇTSO kurumsal atağa kalktı

ÖRNEK BİR KURUM OLMAYA HAZIRLANIYOR

 

Çerkezköy TSO olarak bölgede başarıya odaklanan yerel aktörlere Trakya Kalkınma Ajansı aracılığıyla alacağı danışmanlık ve eğitimler ile kurumsal yetkinlik elde edecek. Oda Başkanı Süleyman Kozuva yaptığı açıklamada, “Odamız kurumsal dönüşümde profesyonel bir seviye daha kazandı. Trakya Bölgesindeki yerel aktörler bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına örnek bir kurum olmaya hazırlanıyor” dedi.

 

BÖLGE KALKINMASINDA STRATEJİK PLAN

 

Kozuva konuşmasının devamında ise, “hedeflediğimiz vizyon içerisinde gelişmekte olan Çerkezköy, Kapaklı ve Saray bölgelerinin kalkınmalarında 2014-2017 Stratejik Planı ile önemli bir rol üstlenmek, bölgesel ve sektörel sorunların tespiti ve üyelerine daha iyi hizmet verebilmek için sürdürülebilir bir yapı oluşturmayı sağlamak da vardı. Çok şükür bu vizyonumuzu da yakalamış durumdayız. Bu kurumsal dönüşümle amacımız TR21 Trakya Bölgesinde yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına örnek olacak hale gelmektir” diye konuştu.

 

ÖRNEK VE YÖN VEREN KURUM OLACAK

 

Alınacak hizmetler sayesinde odanın kurumsal insan kaynakları yapısının güçlenmesinin sağlanacağını sözlerine ekleyen Süleyman Kozuva, “2017 yılı teknik destek kapsamında öncelikle 1- Kurumun insan kaynakları ve hizmet kalitesinin geliştirilmesine yönelik eğitim ve/veya danışmanlık faaliyetleri,  2- Yenilik ve iyi örnek uygulamalarının kuruma transferine yönelik eğitim ve/veya danışmanlık faaliyetlerine odaklanmış durumdayız. Böylece alınacak olan danışmanlık ve eğitim hizmetleri Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın kurumsal insan kaynakları yapısının güçlenmesini sağlayacaktır. Daha objektif ve daha profesyonel bir yapıya kavuşan Oda, çağdaş ve bağlı bulunduğu bölgede kurumsallığı ile örnek teşkil edebilecek bir kurum haline gelmiş olacaktır. Odanın objektif istihdam yapısı ile üyelerinin sorunlarına çözüm üretme kapasitesi artarken, paydaşları ile yaptığı iş birliklerinde ise yerel yönetimlerin beklentilerini karşılayan, hizmetleri ve kurumsal yapısı ile bölgesine örnek olan ve yön veren bir kurum olacaktır” dedi.

 

Haber / Celal KARAKURT