Trakya'nın neden bir bakanı yok?

AK Parti içindeki dengeleri değiştiren bakan atamalarının ardından Türkiye Kamu-Sen Tekirdağ İl Temsilcisi Muzaffer Doğan, Trakya'dan herhangi bir bakan çıkmamasını eleştirdi.

GÜNDEM 23.07.2017 20:37:00 0
Trakya

MÜEZZİNOĞLU DA GÖREVDEN ALINDI

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım arasında geçen görüşmenin ardından kabinede yapılan revizyon yapılmıştı. Birçok bakan görevden alınırken, yeni isimler bakan olarak göreve getirildi. Türkiye Kamu-Sen Tekirdağ İl Temsilcisi Muzaffer Doğan, Edirneli eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da görevden alınması üzerine Trakya'dan kabineye hiç bir bakan yer almayınca, 65. hükümeti eleştirdi.

 

TEKİRDAĞ TÜRKİYE'NİN AFRİKASI MI?

 

 “Tekirdağ Bakan eli değmemiş, sorunları ertelenerek bu günlere gelmiş bir şehir” diyen Muzaffer Doğan,  “Tekirdağ Avrupa mı yoksa Türkiye’nin Afrikası mı?” diye sözlerine ek yaptı. Tekirdağlıların 20 yıldır bir bakanı hasretle beklediğini ifade eden Doğan,  Tekirdağ'ın sanayi, tarım ve turizm alanında ülke çapında büyük katkılar sunmasına rağmen meclis dışında hiçbir noktada temsilcisi olmamasından dert yakındı.

 

ANKARA'DA DEĞER GÖRMÜYORUZ

 

Tekirdağlıların beklenti içinde bulunduğunu ifade eden Doğan, yapılacak ilk revizyonda Tekirdağ'dan üst düzey müsteşar ya da bakan görmek istediklerini aktardı. Tekirdağ'ın en medeni şehirlerden birisi olduğuna vurgu yaparak, Anadolu'da bulunan birçok ilin bakanlık nezdinde temsil edilmesine rağmen Tekirdağ'ın Ankara tarafından değer görmediğini dile getirdi.

 

Haber / Gökhan TEKER