TGD ödülleri sahiplerine verildi

Trakya Gazeteciler Derneği'nin (TGD) Merhum Gazeteci Hüseyin Solmaz anısına düzenlediği Gazetecilik yarışmasında ödüller Edirne'de düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

GÜNDEM 23.07.2017 20:35:00 0
TGD ödülleri sahiplerine verildi

Gecede iki ödül alan Gazeteci Şaban Kardeş, “Dolandırıcılık davası Basına Kapalı 'Devlet Sırrı ' oldu”  başlıklı haberi ile mansiyon ödülüne layık görüldü. Kardeş ayrıca kendisine takdim edilen parayı almayarak, mesleğe yeni katılan genç gazetecilere bağışladı.  

 

DERECEYE GİRENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Ödül töreni için Edirne Karaağaç'ta ki bir restoranda düzenlenen kokteyle Edirne Vali Yardımcısı Yusuf Güler, Edirne Basın Yayın Enformasyon Müdürü Uğur Ulgen, Kırklareli ve Tekirdağ’dan da birçok gazeteci katıldı. Burada bir açılış konuşması yaparak yarışmayı düzenlemedeki amaçlarının genç gazetecileri teşvik etmek olduğunu belirten Trakya Gazeteciler Derneği (TGD) Başkanı Orhan Doğan “Geleneksel olan gazetecilik yarışmasının iki yıldır şartlar el vermediğinden dolayı yapmadık. Bundan sonra inşallah her yıl aksatmadan yapacağız. Yarışmadaki amacımız; genç meslektaşlarımızı teşvik etmek, onlara destek olmak gazeteciliğin saygınlığını artırmaktır dereceye giren herkese teşekkür ederim” dedi.

 

“EDİRNE’DE GÜÇLÜ BİR YEREL BASIN OLDUĞUNU GÖRÜYORUM”

 

Vali Yardımcısı Yusuf Güler ise; “Demokrasi ile yönetilen toplumlarda basın gerçekten yasama, yürütme ve yargıdan sonra en önemli güç. Bu gücün doğru, dürüst etik kurallar çerçevesinde kullanılması gerçekten çok önemli.  Edirne’de güçlü bir yerel basın olduğunu görüyorum, yerel basındaki ilkeli seviyeli çalışmalarını tekdir ediyorum” şeklinde konuştu.

 

ŞABAN KARDEŞ’E MANSİYON ÖDÜLÜ

 

Gecede ödül alanlar ise haber dalında birinci olarak  'Çaldığı Çekirdek İçin 8 Yıl Sonra Hapis Geldi’ başlıklı haberiyle Erkan Ekşi, ikinci 'Meğer Aşk Destanıymış” başlıklı haberi ile Jale Avyüzen, 'Buzdolabından Kayık Sonları Oldu' başlıklı haberi ile Koray Ustabaşı oldu. Bu dalda Çanakkale'den yarışmaya “Eski Eşyalar Can Katıyor” haberi ile katılan Doğan Zelova'ya,  “Bir Annenin Feryadı” Haberi ile Çorlu'dan Yarışmaya katılan Abdurrahin Yıldırım'a ve “Dolandırıcılık davası Basına Kapalı 'Devlet Sırrı ' oldu” haberi ile Çerkezköy'den katılan Şaban Kardeş'e mansiyon ödülü verildi.

 

FOTOĞRAF DALINDA RUHAN YALÇIN BİRİNCİ OLDU

 

Haber fotoğraf dalında birinci  'Kumbağ'da yüzlerce ölü denizyıldızı karaya vurdu” haberindeki fotoğraf ile Ruhan Yalçın, 'Milli Keklikler” haberindeki fotoğraf ile ikinciliği Sevcan Kalıpçinden ödül adlı. Mizampaj dalında da Görünüm Gazetesi tek olarak ödüle hak kazandı. Yarışmada katılım, onur ve teşekkür plaketi  alanların isimleri ise şöyle: “Ergin Yıldız, Onur Can Dada, Hüsnü Sarıgül,Yeşim Ahçı, Mutlu Akbaşak, Fahrettin Baydar,  Banu Tufandağ, Kaner Akaner ve Tevfik İşçi, Bahri Dinar, Arif Meriç, Kemal Kılıç Osman Hatipler. Ayrıca yarışmaya jüri üyeleri Lütfü Karakaş, Ender Aydın, Uğur Ülgen ve Özgür Tiran'a teşekkür plaketi,  Doğan Zelova, Abdurrahim Yıldırım ve Şaban Kardeş’e de mansiyon ödülü verildi.

 

HABER / HÜSNÜ SARIGÜL