Botla uyuşturucu sevkiyatı yapan zehir tacirlerine operasyon

Yunanistan'dan Meriç Nehri üzerinden botla Edirne'ye getirilen 'skunk' adlı uyuşturucuyu İstanbul'a götürmek için yola çıkan 2 otomobilde bulunan 3 şüpheli Jandarma tarafından yürütülen takip neticesinde kÄ

GÜNDEM 21.07.2017 22:10:00 0
Botla uyuşturucu sevkiyatı yapan zehir tacirlerine operasyon

Bir süre yaşanan kovalamacanın ardından yakalanan şüphelilerin kaçarken tarlaya attıkları poşetlerden 55 kilogram uyuşturucu madde çıktı.

 

JANDARMA ATEŞ AÇARAK DURDURDU

 

Yunanistan'dan Meriç Nehri üzerinden botla uyuşturucu getirileceği bilgisini alan Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Yunanistan sınırında yer alan Doyran Köyü'ne 2 otomobille gelen 3 şüpheliyi takibe alan jandarma ekipleri, uyuşturucu madde dolu paketleri aldıktan sonra İstanbul'a gitmek üzere hareket eden 2 otomobili durdurmak istedi. Jandarma ekiplerinin 'dur' ihtarına uymayan şüpheliler ile jandarma ekipleri arasında bir süre kovalamaca yaşandı. Şüpheliler otomobil ile kaçarken seyir halinde bulunan bir motosiklete çarparken, jandarma ekiplerinin araç lastiklerine ateş etmesi sonucu 2 otomobil de durduruldu.

 

TARLA İÇERİSİNE ATARAK KURTULMAK İSTEDİLER

 

Jandarma tarafından lastikleri patlatılarak durdurulan araçlardan ayrılarak yaya olarak kaçan 3 zanlı yanlarında bulunan paketleri tarla içerisine atarak kurtulmak istedi. Jandarma ekiplerince tarlada yakalanan Faik D., Aydın Y. ve Bektaş B. gözaltına alınırken, attıkları paketlerde ise 55 kilogram kimyasal madde karışımıyla elde edilen 'skank' uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

 

MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ YARALANDI

 

Edirne Jandarma Komutanlığı'nda ifadeleri alınan şüpheli Aydın Y.'nin cinsel taciz ve uyuşturucudan sabıkalı olduğu anlaşılırken, yapılan işlemlerinin ardından Faik D., Aydın Y. ve Bektaş B. elleri önden kelepçeli olarak adliyeye sevk edildi.  Şüphelilerin çarparak yaraladığı motosiklet sürücüsünün ise kalça ve diz kemiğinin kırıldığı ve Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına olduğu belirtildi. Jandarma ekipleri tarafından başlatılan soruşturma sürüyor.

 

Haber / Celal KARAKURT