Sekel heyetinin yeni durağı Süleymanpaşa oldu

Romanya sınırları içinde bulunan ve Sekel Türklerinin yaşadığı Sekelistan Otonom Bölgesi'nin Milli Konsey Başkanı Balazs Izsak ve beraberindeki heyet Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem E?

GÜNDEM 21.07.2017 22:07:00 0
Sekel heyetinin yeni durağı Süleymanpaşa oldu

KÜLTÜR KÖPRÜSÜ KURMAK İSTENİYOR

 

Türkiye’ye gerçekleştirdikleri ilk ziyaretlerinde Tekirdağ’a gelen Sekel heyeti, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’a nezaket ziyaretinde bulundu. Sekelistan Milli Konsey Başkanı Izsak’a Milli Konsey Sekreteri Laszlo Györk’ün yanı sıra, İşadamı Ahmet Açıkgöz, Tekirdağ Türk-Macar Dostluk Derneği Başkanı Fahrettin Özzade, Türk Ocağı Tekirdağ Şubesi Başkanı Hasan Erge ve Gazeteci Fatih Erge eşlik etti. Ziyarette konuşan Sekel Milli Konsey Başkanı Izsak, Süleymanpaşa Belediyesi ile ortak kültürel etkinlikler düzenleyerek bir kültür köprüsü kurmak istediklerini dile getirdi.

 

ONUR DUYACAĞIZ

 

Heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Eşkinat da Sekelistan’ın Macar ve Türk kültürünü bir arada yaşayan bir topluluk olduğunu ifade ederek, “Macarlar ve Türkler arasındaki dostluk köprüleri için Tekirdağ çok önemli bir kilometre taşı görevi görüyor. Sekel şehirleri ile kültürel anlamda birlikte etkinliklere imza atmaktan onur duyacağız” dedi.

 

Haber / Rüşa ELMA