Edirne esnafının Ankara ziyareti

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün vakıf kiracılarına uyguladığı yüzde 30'luk indirimin ardından teşekkür ziyaretine Ankara'ya giden Alipaşa, Bedesten ve Arasta çarşılarının dernek yönetiml

GÜNDEM 21.07.2017 22:04:00 0
Edirne esnafının Ankara ziyareti

SORUNLAR DİLE GETİRİLDİ

 

Edirne'de bulunan tarihi çarşıların dernek başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün vakıf kiracılarına uyguladığı yüzde 30'luk indirim için teşekkür amacıyla Ankara'da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Vakıflar Genel Müdürlüğü ve bakanlık nezdinde görüşmeler yapan esnaflar, mevcut sorunlarını da dile getirerek, çözüm aradı.

 

ÇALIŞMALARIMIZI GEZMESİ İÇİN SÖZ ALDIK

 

Tarihi Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, ziyaretlerin sıklaştırılacağını belirterek, "Edirne'de bulunan tarihi çarşıların dernek başkanları ve yönetimleri olarak Ankara'ya bir teşekkür ziyaretinde bulunduk. Ziyaret amacımız 2017 yılı içerisinde vakıf kiralarının yüzde 30 oranında düşürülmüş olmasıydı. Bununla ilgili hem Bursa Milletvekili ve geçmiş dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na hem Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret ettik. Bunun yanında Türkiye Esnaf Sendikaları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkan Yardımcısı Fevzi Apaydın ve Genel Sekreter Naci Suntalar'ı ziyaret edip, esnafın sorunlarını konuştuk. TBMM'ye geçip Ak Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen ve CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan'la buluştuk. Bircan'ın önerisi üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla buluşma fırsatı yakaladık. Kılıçdaroğlu'na esnafın sorunlarını anlattık ve çok olumlu bir görüşme oldu. Kendisinin Edirne'ye yapacağı ziyarette çarşılarımızı gezmesi için kendisinden söz aldık" dedi.

 

Haber / Gökhan TEKER