Kritik noktalarda 446 personel görev aldı

Geçtiğimiz Salı günü kent genelinde yaşanan şiddetli yağmur ve sonrasında oluşan olumsuzluklar hakkında Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü'nce açıklama yapÄ

GÜNDEM 20.07.2017 20:53:00 0
Kritik noktalarda 446 personel görev aldı

GEREKLİ ÖNLEMLER ALINDI

 

İl genelinde 18 Temmuz'da metrekareye düşen 120 kilogram yağışın ‘afet’ olarak nitelendirildiği belirtilerek, “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı öncülüğünde, oluşabilecek olumsuzluklarda koordineli bir şekilde hizmet edebilmek için Kriz Masası oluşturuldu. TESKİ Genel Müdürlüğü 84 ekip, 446 personelle bulundukları ilçelerin kritik noktalarında gerekli önlemleri aldı” denildi.

 

SAHAYA ÇIKARAK YERİNDE İNCELEME YAPILDI

 

Yağış süresince ALO 185 Çağrı Merkezine iletilen 854 talebin vakit kaybedilmeden sahada hazır bekleyen ekiplere iletildiğinin belirtildiği açıklamada, “Olaylara 33 vidanjör, 16 kuka, 62 kepçe, 31 motopomp, 1 mini kombine olmak üzere toplam 142 araç ve iş makinesiyle en kısa sürede müdahale edilerek yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilmiş ve vatandaşların mağduriyetleri giderilmeye çalışılmıştır. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrakve TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, yağış süresince ilçelerimizde sahada yapılan çalışmaları yönetmiş ve bizzat sahaya çıkarak yerinde inceleme yapmışlardır” ifadeleri kullanıldı.

 

HERHANGİ BİR CAN KAYBI YAŞANMADI

 

Açıklamanın sonunda ise, “İlimiz genelini ve bölgemizi etkileyen 'afet' olarak nitelendirilecek etkili yağış süresince Genel Müdürlüğümüzün tüm birimleri üstün gayretle çalışmış olup can ve mal kaybı yaşanmaması için her türlü gayret gösterilmiştir. İlimiz genelinde herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır” denildi.

 

Haber / Hüsnü SARIGÜL