Muratlı'da dolandırdı Ankara'da yakalandı

Türkiye'nin çeşitli illerini kiraladığı araçla gezerek tırnakçılık yöntemiyle dolandırıcılık yaptığı iddia edilen İran uyruklu 47 yaşındaki Muhammed Hashemi, Muratlı'da yak

GÜNDEM 19.07.2017 20:41:00 0
Muratlı

TIRNAKÇILIK YÖNTEMİYLE 5 BİN 800 TL’Yİ CEBE İNDİRDİ

 

Dolandırıcılık olayı Muratlı’da meydana geldi. Olay iddiaya göre şu şekilde gelişti; Bir kuyumcuya yanında henüz kimliği belirlenemeyen bir genç ile giren İran uyruklu Muhammed Hashemi, kuyumcuya  bozdurmak için altın verdi. Altın karşılığında aldığı parayı sayan Hashemi, el çabukluğu ile bir miktarını cebine koydu ve paranın eksik olduğunu söyleyerek kuyumcuya iade etti. Parayı tamamlayan kuyumcu yeniden şüpheliye parayı verdi. Şüpheliler, altının Türk lirasına çevrilmesinin ardından kuyumcudan ayrıldı. İki şüpheli, tırnakçılık yöntemi ile 5 bin 800 lirayı alıp gitti.

 

ANKARA’DAN MURATLI’YA GETİRİLDİ

 

Kuyumcu, dolandırıldığını anlamasının ardından polise başvurdu. Muratlı Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, güvenlik kameralarından dolandırıcı Muhammed Hashemi'nin kimliğini belirledi. Yapılan çalışmada Ankara'da olduğu belirlenen Hashemi, burada polis tarafından yakalanarak Muratlı'ya getirildi. Yakalanan Hashemi'nin kiraladığı araçla Türkiye'nin çeşitli illerine giderek, dolandırıcılık yaptığı belirlenirken, hakkındaki soruşturma sürüyor. Polis, Hashemi ile birlikte olan diğer şüpheliyi de yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ