Eksiklik DSİ'den kaynaklanıyor

CHP Kapaklı İlçe Başkanlığı tarafından Salı günü etkili olan sağanak yağış hakkında açıklama yapıldı.

SİYASET 19.07.2017 20:38:00 0
Eksiklik DSİ

Yapılan açıklamada, TESKİ sorumluluğunda olan kısımlarının ıslah çalışmaları yapılmış olmasına rağmen, DSİ sorumluluğundaki kısımların ıslahı yapılmadığı için aksaklıkların meydana geldiği ifade edildi.

 

KISA SÜRELİ AKSAKLIKLARA YOL AÇTI

 

Başta İstanbul olmak üzere tüm bölgeyi etkisi altına alan yoğun yağışın Kapaklı’da da etkili olduğu ifade edilerek, “kısa süreli aksaklıklara yol açmıştır. Yaşanan aksaklıklara Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Kapaklı Belediyesine bağlı ekipler derhal müdahalede bulunmuştur. Bazı gazetelerimizde, yaşanan olumsuzlukların sorumlusunun TESKİ olduğu yönünde görüşlere yer verilmiştir. Öncelikle tüm vatandaşlarımızın eleştiri ve ifade özgürlüklerine saygılı olduğumuzu belirtmek isteriz” denildi.

 

DSİ’DEN KAYNAKLANIYOR

 

Açıklamanın devamında ise, “Bununla birlikte belirtmemiz gerekir ki, ilçemiz sınırlarında bulunan derelerin TESKİ sorumluluğunda olan kısımlarının ıslah çalışmaları yapılmış olmasına rağmen, Devlet Su İşleri (DSİ) sorumluluğundaki kısımların ıslahı yapılmamıştır. Dere ıslah çalışmalarında DSİ’den kaynaklanan söz konusu eksiklik, ilçemizde son yaşanan olumsuzlukların başlıca nedenidir. Derelerimizin DSİ sorumluluğunda bulunan kısımlarının ıslah çalışmalarına bir an önce başlanarak söz konusu çalışmaların tamamlanması halinde ilçemiz yoğun yağışlardan bu oranda etkilenmeyecektir. Tüm ilçemize ve zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, saygılarımızı sunuyoruz” ifadeleri kullanıldı.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN