Dejavantajlı grupların istihdamı Edirne'de tartışıldı

Avrupa Birliği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından koordine edilen ''Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi (DESİP)'â€??

GÜNDEM 18.07.2017 21:01:00 0
Dejavantajlı grupların istihdamı Edirne

DESİP kapsamındaki ‘’Değişim Farkındalıkla Başlar’’ kültürel etkinliklerinin ikincisi 17-18 Temmuz tarihlerinde Devecihan Kültür Merkezi’nde Edirne Valisi Günay Özdemir ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Müsteşarı François Begeot’un katılımları ile başladı.

 

‘’ASAYİŞ ANLAMINDA EN HUZURLU İLİMİZDE YAŞIYORUZ’’

 

Devecihan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Edirne Valisi Günay Özdemir; ’’Türkiye’de asayiş anlamında belki de en huzurlu, en rahat olan ilimizde yaşıyoruz. Toplumsal anlamda dezavantajlı kişilerin toplum içine sokulabilmesinde bu etkinliğin önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü sadece buradaki paydaşlarımız ve onların haricindeki bizim diğer kurumlarımız da, diğer birimlerimizde de bu tür projeleri destekleyecek çalışmaları biz şu anda yapıyoruz. Halk Eğitim Merkezimizde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızda, İl Kültür Turizm Müdürlüğümüz de bu tür projelere destek vermek için varlar ve her daim hazırlar’’ dedi.

 

BİR BUÇUK MİLYON EURO BÜTÇE AYRILDI

 

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finansmanı sağlanan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü İstihdam Politikaları Daire Başkanlığı tarafından yürütülen 1.5 milyon Euro bütçeli DESİP kapsamında, dezavantajlı kişilerin ekonomik ve sosyal yaşama katılımındaki motivasyonlarının arttırılmasını hedeflenirken, dezavantajlı grupların sanatsal ve el işi ürünleri de sergilenecek. DESİP hibe projelerinden olan; ‘’Güvenli Yarınlar’’projesi,’’Rengârenk’’projesi, Edirne Açık Cezaevi ve Edirne Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün yürüttüğü meslek edindirme kurslarında üretilen ürünler de sergide yerini alacak.

 

Haber / Celal KARAKURT