Şeytanla yarışıyorlar

Birçok olayda şeytanın aklına gelmeyecek düzenek ve hileleri az gelişmiş bölgelerde sahneye koyan kalpazanlar, buluşlarıyla şeytanın papucunu dama atıyor.

GÜNDEM 17.07.2017 21:10:00 0
Şeytanla yarışıyorlar

Hemen hemen Türkiye de birçok yerde yeni kumar makineleri Çerkezköy’de geçtiğimiz aylarda mahalle aralarında yer alan kahvehanelerde ki yerini alırken, konunun basında yer almasının ardından Asayiş Büro Amirliği ekipleri yaptıkları tespit sonucunda 12 adet şarj görünümlü kumar makinelerini ele geçirdi. İşletme sahiplerine cezai işlem uygulanırken, el koyulan kumar makineleri Mal Müdürlüğü'ne teslim edildi.

 

ŞARJMATİK GÖRÜNÜMLÜ KUMAR MAKİNELERİ

 

Gençlerin bilgisayar oyununa olan ilgisini ve birçok kişinin şarj ihtiyacını paraya çevirmek isteyen uyanıkların şimdi ki durağı şarjmatik makineleri oldu. Çoğu kahvehanede ve mahalle arasındaki marketlerde şarj gereksinimini gidermek isteyen vatandaşların kullandığı makinelerin aslında birer digital slot kumar makinesi olduğunun tespit edilmesi üzerine ilçe emniyeti harekete geçti.

 

GELİR KAPISI HALİNE GELDİ

 

Telefonunu şarj ederken bekleyen vatandaşların ilgisine hitap eden bu makinelere kimisi meraktan kimisi ise bağımlılık yaptığı için ilgi gösteriyor. Birçok kahvehane ve mahalle içinde kalan marketlerde bulunan şarjmatik görünümlü kumar tuzağına kapılanların albenisini çeken makinelerden yüklü miktarda para elde eden işletmeciler bunu bir gelir kapısı olarak görmeye bile başladı.

 

ADALET BAKANLIĞI UYARILARDA BULUNDU

 

Kumar oynamanın ve oynatmanın yasak olduğu ülkemizde cezai yaptırımın düşük olması sebebiyle oynayanlar ve oynatanlar için pek de bir caydırıcılığı bulunmuyor olacak ki yapılan onca uyarıya rağmen sonuç değişmedi. Üstelik sanal ortamda meraklılarının ilgisini çeken casino oyunları hakkında geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanlığı tarafından caydırıcılığı yüksek olacak cezalar getirileceği ve internet üzerinden kumar oynayanların IP üzerinden tespit edileceği bildirilse de bağımlılar için sonuç değişmemişe benziyor. Geçtiğimiz Ramazan ayında denetimlerini sıklaştıran ilçe emniyet güçlerinin harekete geçmesi sonucu yeni gelişmeler yaşandı.

 

İDARİ PARA CEZASI UYGULANDI

 

WhatsApp ihbar hattına düşen görüntü ile ortaya çıkan kumar tuzağının ardından konuyu gündeme getirmemiz ile birlikte harekete geçen ilçe emniyet güçleri, ilk bakıldığında telefon şarj etmeye yarayan şarjmatik makinesine benzeyen ve birçok genci kumar tuzağına sürükleyen, profesyonel kumarhanelerde bulunan oyun makinelerinin bir nevi protatipi gibi olan 12 adet digital slot kumar makinesine el koydu. Önceden tespit edilen noktalara operasyon düzenleyen emniyet güçleri 12 adet kumar makinesine el koyarken, işletme sahiplerine idari para cezası uygulandı. El koyulan kumar makineleri emniyet güçleri tarafından Çerkezköy Mal Müdürlüğü'ne teslim edildi.

 

Haber / Celal KARAKURT