Demokrasi şölenini canlı yayında değerlendirdiler

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Demokrasi ve Milli Birlik Bayramı çerçevesinde düzenlenen etkinlikte, gazeteci Şaban Kardeş'in canlı yayın konuğu olan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve Çerk

GÜNDEM 17.07.2017 20:55:00 0
Demokrasi şölenini canlı yayında değerlendirdiler

İNCE ELEYİP SIK DOKUMAK GEREKİYOR

 

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, milletin zaferinin kutlandığı alanda gazeteci Şaban Kardeş'in canlı yayın konuğu oldu. 106.9 Radyo Haber ve THaber'in ortak yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kaymakam Abban,  darbe girişimi esnasında Yalova Vali Yardımcısı olduğunu ifade ederek, il nezdinde düzenlenen demokrasi nöbetlerinde ve meydanlarda yer aldıklarını ifade etti. Abban, "Yalova'da bu mücadeleye katıldık ve üzerimize düşeni yaptık. Darbeden sonra aramıza sızan hainlerin tasfiye işlemleri başladı ve zaman alıyor. Araştırmak, soruşturmak gerekiyor. At izi ile it izini birbirine karıştırmamak gerekiyor. Geçtiğimiz gün 7 bin kişi ihraç oldu, ince eleyip sık dokumak gerekiyor. Üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz" dedi.

 

DERS ALAMADIK

 

1960 ve 1980 darbelerinden ülke olarak ders alınamadığını ifade eden Kaymakam Abban, "Hiçbir darbe, Türkiye Cumhuriyeti Devletine yaramadı. İnşallah bundan sonra Türkiye'de darbe olmaz diye düşünüyorum. Her darbeden ders almamız gerekirken, bir türlü ders alamadığımızı düşünüyorum" dedi. 

 

SON ÇEYREKTE SANAYİDE YÜZDE 5'LİK GELİŞME KAYDEDİLDİ

 

Canlı yayında gazeteci Şaban Kardeş'in sorularını yanıtlayan Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, 15 Temmuz gecesi darbe girişimi olduğu yönünde aldığı haberlerin ardından Çorlu'da meydanlara çıktığını ifade ederek, "Yaşım gereği geçmişteki darbeleri de bildiğimden dolayı ilk gece Çorlu'da ikamet ettiğimi için orada çıkmıştım ve şahsım olarak çok ağırıma gitmişti bu darbe girişimi. Bizlerin 3. dünya ülkesi, bir Afrika ülkesi gibi bir duruma düşürülmek istenmesi ağrıma gitti. Temsil ettiğimiz bir sanayi var ve Türkiye'nin gelişimini görüyoruz. Ertesi gün bölgeme geldim ve fabrikaların hiçbir şey olmamış gibi çalıştığını gördüm, çok mutlu oldum. Toplum darbe girişimini önemsemiyor ve sanayici üretimine devam ediyor.  Bu süreç ülke için zorlu bir süreçti. Sanayiciler bu süreci seçilmiş bir hükümetin demokratik bir şekilde arkasında durarak geçirdiler ve üretmeye devam ettiler. Son çeyrekte yüzde 5'lik bir büyüme söz konusuydu. Ülkemizin yaşadığı bu sıkıntılarından, hele hele emperyalist güçlerin neler çevirdiğini Türk halkı artık biliyor. Bunlara rağmen bu büyümeleri gerçekleştirmek ihracat rakamlarında çok büyük bir düş olmadan artışlarla bu dönemi kapatmak kolay bir iş değildi. Tüm üreticilerimizi tebrik ediyorum" dedi.

 

HALKIMIZ DEMOKRASİSİNİ SÖKE SÖKE KAZANDI

 

Milletin ödediği vergiler ile alınan silahların o gece halka çevrildiğinin altını çizen Özdoğan, darbe girişimini o gece için bir terörist girişim olarak nitelendirdiğini de ifade etti. Özdoğan, "Devletin vergileriyle alınmış silahların millete doğrultulması daha önce görmediğimiz bir şeydi. Bizler darbe gördük ama böyle bir şey görmedik. Terörün farklı bir boyutuyla karşı karşıyaymışız. Demokrasimiz açısından önemli bir gün. O gün 'İnşallah bu gün demokrasi bayramı ilan edilir' dedim ve hakikaten demokrasi bayramı ilan ettiler. Bu kolay olmadı, 250 şehidimiz var Allah'tan rahmet diliyorum. Hiçbir demokrasi kolay kazanılmamıştır. Bizler Kurtuluş Savaşı'nda büyük mücadeleler verdik ama o gün tüm halkımızın bilekleri ile tırnaklarıyla demokrasi kazanıldı. Gelişmemiş bir ülke gibi geçen yıl bu saatlerde uçaklarımız helikopterlerimiz kendi insanına kurşun sıkıyordu. Halkımız söke söke demokrasisini kazandı. O gece büyük mücadele verildi. Bulunduğumuz bölgede bir çatışma yaşamadık ama yaşanan yerlerde, insanların göğsünü siper etmesi kolay bir iş değildi. Bu sınavdan büyük bir başarıyla geçti milletimiz. Gazilerimize sağlık sıhhat diliyorum. Şehit olan milletimizin evlatlarına rahmet diliyorum. Allah bir daha böyle şeyler yaşatmasın ki bizlerde gelişmiş milletler seviyesine gelebilmek için çalışalım, üretelim, enerjimizi oralara verelim. 

 

Haber / Celal KARAKURT