Kaymakamlıktan anlamlı kolaylık

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban'ın girişimleri sonucunda Çerkezköy'de ikamet eden Şehit aileleri, Gaziler ile Engelli vatandaşlara sağlanan anlamlı kolaylık ile artık yurt içi ana hat trenl

GÜNDEM 14.07.2017 20:37:00 0
Kaymakamlıktan anlamlı kolaylık

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİLENDİRDİK

 

Ücretsiz tren uygulamasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Çerkezköy Gar Şefi Mustafa Parapan, “Şehit Aileleri, Gazilerimiz ile Engelli Vatandaşlarımızın tren seferlerinden ücretsiz yararlanmaları için, İlçemizde, Perşembe günü itibari ile gerekli olan sistemi kurarak çalışır hale getirdik ve Bölge Baş Müdürlüğümüzü çalışmalar hakkında bilgilendirdik. Tren seferlerinden ücretsiz olarak yararlanmak isteyen Şehit yakınlarımız, Gazilerimiz ve Engelli vatandaşlarımızın durumlarını belirten kimlikleri ile birlikte şahsen Çerkezköy Gar Şefliğine başvurarak TCDD Sosyal Paket Talep Formunu doldurmaları gerekiyor” dedi.

 

KİMLİKLERE BARKOD YAPIŞTIRIYORUZ

 

Parapan konuşmasının sonunda ise, “Bizler TCDD Sosyal Paket Talep Formunu dolduran vatandaşımızın fotoğrafını çekerek sistemimize okutuyoruz. Ardından QR kodlu barkodu kimliklere yapıştırarak işlemimizi tamamlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN

 

Söz konusu uygulamanın uzun süredir başlamasını beklediklerini ifade eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hassan Hüseyin Yarlıgan, “Her zaman yanımızda olan Sayın Kaymakamımıza şahsım ve derneğimiz adına çok teşekkür ediyorum. Gerekli cihazların İstanbul’dan İlçemize getirilmesinde kendisinin büyük destekleri oldu. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Şubesi olarak üyelerimize gerekli bilgilendirmelerde de bulunduk. Allah Devletimize zeval vermesin” diye konuştu.

 

CENNET VATANI ONLARA BORÇLUYUZ

 

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ise yaptığı açıklamada, “Bizler Şehit Ailelerimiz ve Gazilerimiz için ne yapsak azdır. Bu cennet vatanı onlara borçluyuz. Engelli vatandaşlarımızın ulaşım sıkıntılarını bir nebze de olsa gidermişsek ne mutlu bize. Sosyal Devlet olduğumuzun da önemli bir göstergesi olan bu yeni uygulamadan faydalanacak olan tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

Haber / Celal KARAKURT