Dev projede gelinen son nokta

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Gündogdu Mahallesi'nde inşaatı devam eden Büyükşehir Belediyesi yeni hizmet binası hakkında dün saat 16.30'da şantiyede düzenlediği basın toplant

GÜNDEM 13.07.2017 21:54:00 0
Dev projede gelinen son nokta

TEKİRDAĞ'A KATKI SAĞLAYACAK

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarına Büyükşehir Belediyesi yeni hizmet binası inşaatının son durumu hakkında bilgi verdi. İnşaatın başladığı günden itibaren her gün inşaata gelerek gelinen son durum hakkında bilgi aldığını ifade eden Başkan Albayrak, 2018 yılının Kasım ayında yeni binanın hizmete açılacağının müjdesini verdi. İnşaatın başladığı günden teslim gününe kadar oluşabilecek EFE/TÜFE oranlarından etkilenilmeden herhangi bir zam bedeli ödemeksizin anahtar teslim şeklinde binanın devrini alacaklarını kaydeden Albayrak, "Hizmet binamızın inşaatı hızla devam ediyor. 200 günlük hizmet sürem içinde olmayan birimlerimizi dahi oluşturarak halkımızın hizmetine sunduk. Biz, il merkezimizin ve tüm ilçelerimizin her alanda daha iyi yere gelmesi ve eksikliklerin giderilmesi için çalışıyoruz. Hizmet binamızın da hizmete girmesi Tekirdağ'ın gelişmesine katkı sağlayacak"  dedi.

 

94 MİLYON 518 BİN 912 TL'YE MAL OLDU

 

Albayrak, konuşmasının ardından basın mensuplarının yönelttiği soruları yanıtladı. Yüklenici firma yetkilisi ve proje mimari Oguzhan Aydın slayt gösterisi eşliğinde hizmet binası hakkında kapsamlı bilgiler sundu. Hizmet binası projesi; meydan altı otopark, meydan, çevre düzenlemesi işlerinden oluşuyor. Hizmet binası alanı 67 bin 210 metre kareden oluşurken, oturma alanı 12 bin 420 metre kare. Projenin maliyet bedeli 94 milyon 518 bin 912 TL olurken,  proje büyükşehir belediye hizmet birimleri ve çalışma ofisleri, konferans salonu, çok amaçlı salon, sergi salonu, meclis salonu, encümen salonu, kreş, iki katlı otopark, 2 bodrum kat, zemin kat, 2 baza katı, 6 ofis katını kapsıyor.

 

943 ARAÇ KAPASİTELİ OTOPARK YAPILIYOR

 

35 bin 682 metrekare inşaat alanına  sahip olan projenin 17,841 metre kare oturum alanı bulunuyor. 2 katlı meydan altı otopark ve meydan projesi için belediyenin kasasından çıkacak maliyet ise 36 milyon 48 bin 231,00 TL 2 katlı yer altı otoparkının 943 araç kapasitesi bulunuyor. Ayrıca projede 3 adet yemek salonu, 3 adet kafe, basın kulübü, bankamatik alanı, otopark yönetim hizmet birimi de yer alıyor.

 

13 BİN METREKARENİN ÜZERİNDE ALANA İNŞA EDİLİYOR

 

Ana projeye dahil olan meydan projesinin inşaat alanı ise 13 bin 462 metrekare. Seyir terası, etkinlik alanı, yansıma havuzları, kent koridoru, anıt alanı ve peyzaj alanı yer alıyor. Öte yandan 55 bin metrekare alana sahip olan ve 14 milyon 232 bin TL maliyetindeki kent park projesinin içerisinde ise 546 metrekare alana sahip 3 adet kafe binası, bisiklet yolu, piknik alanı, yansıma havuzu, yürüyüş yolu ve peyzaj alanları yer alıyor.

 

TESKİ HİZMET BİNASI DAHA SONRA YAPILACAK

 

Basın açıklamasının ardından inşaat alanına geçildi. Burada TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Bu yıl yatırım planına aldıkları TESKI binasının gelirini Çorlu'nun içme suyu alt yapısı için kullanacaklarını, TESKI binasının yapımını ise daha sonra gerçekleştireceklerini ifade etti.

 

Haber / Celal KARAKURT