Albayrak yılbaşına kadar süre verdi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Malkara İlçesine yapılacak Aile Yaşam Merkezi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

GÜNDEM 11.07.2017 21:51:00 0
Albayrak yılbaşına kadar süre verdi

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ak Parti Tekirdağ Milletvekillerine seslenerek, “3 yıldır milletvekilisiniz bana Malkara'ya çaktığınız bir çiviyi gösterin, size yılbaşına kadar müsaade ediyorum. Malkara'nın siyasal olarak da desteğe ihtiyacı var. Zoru olanı başarın ve Malkara'ya hizmet yağdırmanızı istiyorum. Bunu istemek hakkımızdır” dedi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Malkara’ya yapılacak olan Aile Yaşam Merkezi Temel Atma Törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, CHP Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan,  CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, TESKİ Malkara Şube Müdürü Kenan Taşkın, Malkara Belediye Başkan Yardımcıları, Malkara Belediye Meclis Üyeleri, STK Başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

26 ARAÇLIK OTOPARKI DA OLACAK

 

Saygı ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından kürsüye gelen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün, “Projemizde bir adet çok amaçlı salon ayrıca idari bölüm inşaatımız var. İnşaat alanımızın tamamı 3 bin 70 metrekare. Ayrıca tesiste 26 araçlık otopark imkanı da olacak. Ben ayrıca, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesinde benim sorumluluğumda bulunan Etüt Proje ve Fen İşleri Daire Başkanlığı olarak Malkara ilçemizde gerçekleştirdiğimiz bana bağlı olan yatırım ve projeler hakkında da bilgi vermek istiyorum. Büyükşehir Belediyesi'nin kurulduğu günden bu yana Malkara'da gerçekleştirdiği yatırımlar arasında ilçenin 40 yıllık hayali olan otogar, okul, çeşitli yerlerde kaldırım ve yol yapımı ile çeşitli işler yer alıyor” dedi.

 

40 YILLIK EFSANELERİ BİR BİR SONLANDIRDIK

 

Gürcün'ün konuşmasını tamamlamasının ardından söz alan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ise, görevde üçüncü yıllarını bitirdiklerini ifade ederek, “4. yılımıza doğru ilerliyoruz. Görev süremiz boyunca Malkara'da 40 yıldır seçim efsanesi haline gelmiş birçok tesisin temel atmasını ve açılışını gerçekleştirdik. 40 yıllık efsaneleri bir bir sonlandırdık. Otogar 40 yıllık bir şehir efsanesiydi, temelini attık açılışını gerçekleştirdik. Yine Malkaramıza bir okul kazandırdık. Seçimden önce modern 21. yüzyıla yakışan Avrupa kentinin modern bir çarşısı olacak dedik. Şehitlik Caddesi, Hürriyet Caddesi projeleriyle çarşımızı geliştirdik. Şimdi Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz tarafından Prestij Caddemizin inşaatı yapılıyor. İnşallah Prestij Caddemizde bu yaz sonuna kadar bitecek. Üstünde bulunduğumuz Şehit Selim Vural Caddesinde Genel Sekreter Yardımcımızın belirttiği gibi sıkıştırılmış beton ve sıcak asfalt kaplı yolla hemşerilerimizin kullanımına sunacağız” diye konuştu.

 

TEMEL ATMAKTAN VE AÇILIŞ YAPMAKTAN EVE GİDEMEZ HALE GEKDİK

 

Malkara'ya hizmet etmek için ellerini değil gövdelerinin taşın altına koyduklarını ifade eden Yurdakul, “Dedikoduya, fitne fesada ayıracak zamanı gelsinler bizimle birlikte Malkara'ya hizmet etmeye Malkara'ya eser bırakmaya harcasınlar. Bu davetimi tekrar yeniliyorum. Onların ağa babaları da 40 yıldır dedikodu yaptı, hizmet etmedi. Onlar yüzünden 3 senede temel atmaktan, açılış yapmaktan eve gidemez hale geldik. Birlikte yapacağımız daha çok iş var. Kadir Başkanın Malkara'ya kazandıracağı daha birçok yatırım var” şeklinde konuştu.

 

DİĞER SİYASİ İLÇE BAŞKANLARINI VE MİLLETVEKİLLERİNİ DE GÖRMEK İSTERDİM

 

Törende konuşan bir diğer isim Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak oldu. Albayrak, şunları söyledi; “Tekirdağ, Büyükşehir olduğu günden bugüne kadar 40 ay geçti. 21 ay daha Allah kısmet ederse bu göreve devam edeceğiz. Ama şunu bilmenizi istiyorum ki, bütün zamanımızı gerek Tekirdağ'a gerekse Malkara'ya hizmet için harcıyoruz. Malkara'nın 11 ilçe içerisinde özel bir yeri var çünkü Tekirdağ'ın en büyük arazilerine sahip. Bunun yanında, Hayrabolu ile birlikte Türkiye'nin gerçekleştirilen tarım ve hayvancılığın başkentidir. Bu nedenle bizim Malkara'ya hizmetlerimizin hızlı olması gerekiyordu. Malkara bizim gözbebeği ilçelerimizden biridir. Bakınız Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanım burada. Ben bugün burada diğer siyasi partilerinde ilçe başkanlarını, temsilcilerini ve milletvekillerini aramızda görmek isterdim”

 

MALKARA’YA ÇAKTIĞINIZ BİR ÇİVİYİ GÖSTERİN

 

Kadir Albayrak konuşmasının devamında, “Biz daha 60 günlük Büyükşehir Belediyesi iken hani ne oldu ne yaptılar deyip bizi tehdit etmeye başladılar. Ben şimdi buradan bir şey söylemek istiyorum. Diğer siyasi partilerin milletvekillerine sesleniyorum. Siz 3 yıldır milletvekilisiniz bana Malkara'ya çaktığınız bir çiviyi gösterin size yılbaşına kadar müsaade ediyorum. Eğer Malkara'ya hizmetinizi gösteremezseniz Ulaş Başkanı alıp Tekirdağ'dan Malkara'ya iki günde yürüyüp hizmet getireceğiz. Çünkü Malkara'nın siyasal olarak da desteğe ihtiyacı var. Zoru olanı başarın Malkara'ya hizmet yağdırmanızı istiyorum. Bunu istemek hakkımızdır. Belediye Başkanım Ulaş Yurdakul ile birlikte Malkara'ya verdiğimiz sözlerin hemen hemen tamamını yerine getirdik. Önümüzdeki 21 ay boyunca Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ile birlikte ilçemiz için çalışmaya, verdiğimiz sözleri yerine getirmeye devam edeceğiz. Tekirdağ, Türkiye'deki büyükşehirler içerisinde önemli bir konuma gelecektir” dedi.

 

KURBAN EVİ YANAN AİLEYE BAĞIŞLANDI

 

Konuşmaların ardından Aile Yaşam Merkezi Temel Atma Töreni yapılan kurdele kesimi ile gerçekleştirildi. Kurdele kesiminin ardından Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'un talimatıyla kesilecek olan kurban Evrenbey Mahallesinde evi yanan aileye bağışlandı. Programın ardından pilav ayran ikramında bulunuldu.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ