Vahşet vicdanları kanattı

Tekirdağ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından düzenlenen ortak basın açıklamasında Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde 6 Temmuz tarihinde Suriyeli 9 aylık hamile Emani El- Rahmun'un tecavüz edilerek

GÜNDEM 9.07.2017 18:58:00 0
Vahşet vicdanları kanattı

PROVOKASYONLARA GELMEYECEĞİZ

 

Tekirdağ’da 27 Sivil Toplum Kuruluşu’nun yer aldığı ortak basın bildirisi yayımlandı. Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde Suriyeli 9 aylık hamile Emani El- Rahmun’un tecavüz edilerek 10 aylık oğlu ve doğmamış bebeği ile birlikte hunharca katledilmesi olayının kınandığı açıklamada, “yaşanan vahşeti Tekirdağ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak merhumeye Allah’tan rahmet diliyor, acılı ailesine taziyelerimizi sunuyoruz. Yüzyıllardır din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin mazlumlara kucak açan ve Ensar ahlakıyla muhacir kardeşlerine sahip çıkan Aziz Türk milleti yazılı ve görsel medyada son günlerde Suriyeli mültecilerle ilgili abartılı haber ve söylemlerin toplum huzurunu bozmaya kin ve nefreti körüklemeye matuf olduğunun bilincindedir ve provokasyonlara gelmeyecektir” denildi.

 

SÜRECİN TAKİPÇİSİYİZ

 

Faillerin cezalandırılması sürecinin takip edileceğinin belirtildiği açıklamada, “İnsanlık tarihinin en acımasız katliamlarından birinin yaşandığı komşumuz Suriye’den bombalardan kaçarak ülkemize sığınan zor durumdaki kardeşlerimize ülkemizin her köşesinde Balkanlardan ve Kafkaslardan gelenlere nasıl kol kanat gerildiyse, şimdi de aynı şekilde bu Aziz Millet onları kucaklayacaktır. Bu saldırının mağdurlarının yanında yer alarak faillerinin cezalandırılması sürecini takip etmekteyiz. Ancak Sivil Toplum Kuruluşları olarak asıl olarak bu gibi olayların asıl sebebi olan provokasyonları yürüten kişi ve kurumların da hukuki ve toplumsal yaptırımlarla karşılaşması gerektiğini vurgulayarak,  mültecilere karşı gerçekleştirilen her türlü nefret suçuna karşı mücadele edeceğimizi, kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz” ifadelerine yer verildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ