O müteahhit 5 yıl ceza aldı 

Güvenerek topraklarını verdikleri müteahhidin tokadını yiyen vatandaşların yıllardır yaşadıkları evlerle gelen ihtar üzerine başlattıkları hukuk mücadelesinde yeni bir gelişme yaşandı.

GÜNDEM 6.07.2017 21:14:00 0
O müteahhit 5 yıl ceza aldı 

Dün görülen mahkemede çıkan karara göre; sanık Oğuz Polis ve Cengiz Polis'e, 5'er yıl hapis ve 500 gün adli para cezası verildi. Koşullu salıverilmeden yoksun bırakılan sanıkların temyiz yolu açık.

 

MARMARA HABER'E DAVA AÇMIŞTI

 

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan ve avukat Engin Özden’in girişimleri sonucu savcılık vatandaşların dolandırıldığına kanaat getirerek müteahhitler hakkında dava açmıştı. Dün görülen mahkeme öncesi umutları tekrar yeşeren müteahhitzedelerin yüzü güldü. Konuya ilişkin defaatle yaptığımız haberlerin ardından Marmara Haber'i dava eden o müteahhit ceza aldı.

 

5 YIL VE 500 GÜN ADLİ PARA CEZASI VERİLDİ

 

Yaşlı insanların arsalarını kat karşılığı alarak birer ikişer daire sözü veren, ardından dairelere ipotek konulduğu için devir teslim işlemlerini yapmayan müteahhit Oğuz Polis ve Cengiz Polis davanın 4. Celsesinde ceza aldılar. Mağdur ailelerin de katıldığı duruşmaya sanıklar katılmazken, dava sonucuna göre; güveni kötüye kullanmak ve mağdurların birden fazla olması sebebiyle 6 yıl hapis 600 gün adli para cezasına, ardından 6'da 1 oranında indirim yapılarak, müteahhit Oğuz Polis ve Cengiz Polis 5'er yıl 500 gün adli para cezası verilmesine karar verildi.

 

KARARA İTİRAZ EDECEKLER

 

Kararın okunmasının akabinde 7 gün süre içerisinde sanıkların karara itiraz edebilmeleri için istinaf yasa yolu açık bırakıldı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ