Laik eğitim yok edilmek isteniyor

CHP PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Milli Eğitim Bakanlığının müfredatta köklü değişiklikler yaptığını belirterek, yapılan değişiklikler ile laik eğitimin kalan son kırı

SİYASET 5.07.2017 19:20:00 0
Laik eğitim yok edilmek isteniyor

EĞİTİMİ DİNSELLEŞTİRME ÇABASI VAR

 

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2017-2018 eğitim döneminde okutulacak derslere ilişkin müfredat değişikliğine giderek geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi laik eğitimin altını oymaya devam ettiğini ifade ederek, “eğitimin kalitesini artırmak ve çağdaş bir eğitimi hedeflemek yerine okullara mescit zorunluluğundan tutun da şeriat kurallarının anlatıldığı derslere kadar eğitimi dinselleştirme çabası var” dedi.

 

DONANIMLI NESİLLER YETİŞTİRİLEMEZ

 

Çağdaş Dünyayı yakalayabilmek için evrensel standartları olması gereken eğitimin Ak Partinin siyasi ideolojisine göre şekillendirilmeye çalışıldığını sözlerine ekleyen Yüceer, “Türkiye'nin Suudi Arabistan'dan sonra Evrim Teorisi'nin müfredattan çıkarıldığı ikinci ülke olması eğitimin nasıl bir ideolojiye göre biçimlenmek istendiğini ortaya koymaktadır. PISA sonuçlarına göre Türkiye’nin, 64 ülke içinde matematikte 45'inci, okumada 37'nci, bilim dalında 41'inci sırada yer alıyor. İmam Hatip okullarında okuyan öğrenci sayısını 60 binden 1,5 milyona çıkararak, öğrencilere sosyal hayatı dinsel referanslara göre düzenleyen Muamelât ve şeriat hukuku kurallarının öğretildiği ukubat dersleri verilerek günümüzün ihtiyacı olan donanımlı nesiller yetiştirilemez” diye konuştu.

 

LAİKLİĞİN ÖNÜNE GEÇİRMEYİ HEDEFLİYOR

 

Milletvekili Candan Yüceer, konuşmasının devamında ise, “El kol kesme cezasını, recmi, evlilikte eş sayısını anlatan bir müfredatla ancak belli bir dini görüşü merkeze alarak güncel meselelere yaklaşan nesiller yetiştirilebilir. Son 15 yılda Cumhuriyet’in bilim ve akla dayanan eğitim politikasının terk edilerek yerine dindar nesiller yetiştirilmesi hedefinin geçiriliyor. Özellikle son yıllarda Maarif Vakfı ve Ensar Vakfı gibi vakıflarla paralel bir Milli Eğitim Bakanlığı yaratılarak, Tevhid-i Tedrisat Yasası'na, laikliğe ve bilimsel ölçütlere aykırı bir eğitim politikası oluşturulmak isteniyor. 4+4+4 eğitim sistemi ile temelleri atılan bu politika, dini kuralları bilimselliğin ve laikliğin önüne geçirmeyi hedefliyor” ifadelerine yer verdi.

 

GÜZEL BİR GELECEĞE ULAŞTIRMAMIZ MÜMKÜN OLMAYACAKTIR

 

Çocuklara ve gençlere verilen eğitimin niteliği artırılmazsa on yıl sonra niteliksiz bir işgücü, diplomalı ama eğitimsiz bir toplum sorunu ile karşı karşıya kalınacağını belirten Yüceer, “Laik ve çağdaş, Dünya’nın gerçekleriyle uyumlu bir eğitim sistemini hayata geçiremezsek çocuklarımızı güzel bir geleceğe ulaştırmamız mümkün olamayacaktır. Atatürk’ün ‘benim manevi mirasım bilim ve akıldır’ sözünden geldiğimiz yer ürkütücüdür” dedi.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN