Pazar alanında söküm çalışmaları başladı

Çerkezköy Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Yeni Pazar Yeri projesi kapsamında mevcut Kapalı Pazar Yeri'nde dün itibariyle söküm çalışmalarına başlandı.

GÜNDEM 4.07.2017 20:09:00 0
Pazar alanında söküm çalışmaları başladı

SÖKÜM ÇALIŞMALARI DÜN BAŞLADI

 

Çerkezköy’de hayata geçirilecek olan yeni Pazar yeri projesi için mevcut Pazar alanında söküm çalışmaları başladı. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay konu hakkında yaptığı açıklamalarda, “Yeni Pazar yerinin ihalesi yapıldı ve sözleşme imzalandı. Yeni Kapalı Pazar Yeri’nin yapımı kapsamında mevcut Pazar Yeri’nin söküm çalışmalarına da dün itibariyle başlandı. Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri, buradan sökülen malzemelerle daha önce Kızılpınar Mahallemizde hazırladığımız alanda yeni bir Pazar Yeri oluşturacak. Bu sayede hem şehrimize modern bir Pazar Yeri inşa edeceğiz, hem de Kızılpınar Mahallemize de yeni bir Kapalı Pazar Yeri kazandırmış olacağız” ifadelerine yer verdi.

 

9 BİN 520 METREKARE KAPALI ALANA SAHİP OLACAK

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Adnan Kahveci Parkı’ndan başlatılan Kent Park projesi içinde yer alacak olan Çerkezköy Yeni Kapalı Pazar Yeri Binası’nın 210 takvim günü içinde tamamlanmasını hedeflediklerini sözlerine ekleyen Başkan Akay, “9 bin 520 metrekare kapalı alana sahip olacak Kapalı Pazar Yeri Alanı’nda, 174 metrekare teras ve toplam 200 araçlık da kapalı ve açık otopark alanı bulunacak. Tek kat tasarlanan Pazar Yeri binamızın yüksekliği ise 12 metre olacak. 4 adet giriş-çıkış ve 7 adet de yangın çıkışının bulunacağı binamız, engelli vatandaşlarımızın ulaşımına da uyumlu olacak. Binamızın batı cephesinde ise 8 adet balıkçı dükkânı tasarlandı” dedi.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN