Tekirdağ'da 4 PKK'lı yakalandı

Haklarında arama kararı bulunan 4 pkk'lı terörist ile 1 organizatör yurt dışına kaçma hazırlığı yaptıkları esnada Jandarma ekiplerince yakalandı.

GÜNDEM 4.07.2017 20:08:00 0
Tekirdağ

KAÇMAK İSTERKEN YAKALANDILAR

 

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri yurt dışına kaçma hazırlığı yapan 4 PKK’lı yakaladı. Haklarında arama kararı bulunan terör örgütü PKK üyesi 4 kişinin, kişi başı 5 bin euro'ya anlaştıkları kişilerce TIR'la yurtdışına kaçırılacakları bilgisine ulaştı. Jandarma, Tekirdağ- Malkara karayolu üzerindeki İnecik mevkisindeki bir dinlenme tesisine düzenlediği operasyonda, yurtdışına kaçmak için TIR'a binme hazırlığı yapan PKK'lılar M.Ş., A.A., N.G. ve L.A.'yı organizatör Y.A. ile birlikte yakalamayı başardı.

 

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

 

Konu hakkında Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, “Son zamanlarda kolluk güçlerinin yaptığı etkili mücadele sonucu ciddi darbeler alan terör örgütü, içinde bulunduğu olumsuz durumdan kurtulmak için değişik faaliyetlerde bulunmaktadır. Bu kapsamda bizzat örgüt içerisinde faaliyette bulunan örgüt üyeleri ve örgütsel suçlardan aranan şahısları yurtdışına kaçırma arayışına girdiği belirlenmiştir. Komutanlığımızca yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Ankara merkezli organize bir suç örgütü tarafından söz konusu şahısları kişi başı 5 bin euro karşılığında yurt dışına kaçıracakları tespit edilmiş, yapılan operasyonla plakası belirlenen bir TIR'da 1 organizatör ve aranan 4 kişi yakalanmıştır” ifadeleri kullanıldı. Gözaltına alınan 4 PKK'lı ile organizatörün soruşturmalarının sürdüğü bildirildi. 

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ